Ostani doma
Novosti / Hrvatska

AFERA 'VJETROELEKTRANE'

Nakon četiri mjeseca Rimac izašla iz Remetinca: 'Jel' vam izgledam kao netko tko bi optuživao? Ja volim sve ljude'

Priznala je da je napisala knjigu, zove se 'Mater i ćaća pet kćeri'

Izašla je Josipa Rimac iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je tamo od kraja svibnja, javila je RTL-ova reporterka Ivana Ivanda Rožić.

Tijekom dana je na sud stigao prijedlog Uskoka za puštanje na slobodu, potvrdila je ranije danas odvjetnica Josipe Rimac, Lidija Horvat.

Vezana vijest

Josipa Rimac

Oko 16.30 sati odvjetnica Horvat stigla je pred Remetinec, javila je RTL-ova reporterka Ivana Ivanda Rožić.

FOTO: RTL

Dala je izjave za medije odmah nakon izlaska iz zatvora.

"Nakon 124 dana mi je bilo najvažnije zagrliti moje dijete. Ne mogu komentirati ništa što je vezano za istragu, jer ona još uvijek traje. Susretat ćemo se kroz ovaj postupak, a onda ćete čuti i više detalja. Doduše, ja sam više detalja čula od vas nego što sam ih i sama znala", rekla je Rimac.

Josipa Rimac

"Prvo jutro kada smo došli u Ministarstvo uprave podnijela zahtjev za razrješenje jer smatram da je to moja obveza i dužnost. Nakon 24 godine sam zatražila i ispisivanje iz stranke, shvaćam i razumijem ponašanje stranke jer to nije jedino isključenje koje se dogodilo svih ovih godina", kazala je.

Priznala je da je napisala knjigu.

"Knjiga se zove Mater i ćaća pet kćeri posvećena mojoj majci Kati koju sam izgubila prije pet mjeseci od koronavirusa, mom ocu Josipu i mojim sestrama", rekla je.

FOTO: RTL

"Nema vam tu razočarenja, prije svega život je takav, morate biti svjesni da pozicije i neke funkcije donose i neke prijatelje i odnose. Ali najvažnije je da uz vaše ime i prezime ostaje vaša obitelj, istinski prijatelji. Točno je da sam zatražila 6+6, ne znam je li to realizirano i nisam se oko tog dijela previše opterećivala jer smo se u ova 124 dana više bavili ovim predmetom", rekla je.

Kazala je kako je surađivala sa svim tijelima od prvog trenutka i kako neće optuživati nikoga.

"Jel vam ja izgledam kao netko tko bi nekoga optužio? Ja volim sve ljude, sve moje prijatelje, stranačke kolege, a i one koji nisu iz moje stranke", objasnila je Rimac.


"Nakon njenog otpusta, ona mora doći malo k sebi. Nakon toga ćemo mi započeti kako spada pripremu njene obrane. Spis ima preko trideset tisuća stranica i trebat će to sve proći", rekla je ranije danas Horvat za N1.

Horvat je potvrdila i da je Rimac zatražila naknadu plaće po modelu 6+6, ali još nema potvrde o odobrenju. 

Podsjetimo, Rimac i još 12 državnih dužnosnika i poduzetnika, u sklopu afere 'Vjetroelektrane', Uskok od ranije sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!