Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Otkud cure informacije?

Sud blokirao osam stanova uhićenog šefa Janafa, među njima 'Klub' u Slovenskoj; DORH i policija u 'lovu na krticu'

O slučaju Janaf sljedeći tjedan će se raspravljati i u Saboru, na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

Županijski sud u Zagrebu privremeno je blokirao imovinu bivšeg predsjednika Uprave Janafa, Dragana Kovačevića, ali i njegove supruge i tvrtke. Blokirano je osam nekretnina, uglavnom stanova na području Zagreba.

Vezana vijest

Zoran Milanović

O aferi Janaf raspravljat će sljedeći tjedan i Saborski odbor za nacionalnu sigurnost. Zašto cure informacije izvješće su tražili i od ministra Božinovića, koji odgovara da policija i tužiteljstvo rade izvide.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od peterosobnih do jednosobnih stanova, što na suprugu, što na različite tvrtke, privremeno je blokirano. Odvjetnik Dragana Kovačevića tek čeka rješenje, a s obzirom na procijenjeni nesrazmjer imovine i primanja nije zabrinut. 

"Ako oni to temelje na razlici primanja i vrijednosti imovine i ako to iznosi četiri milijuna kuna, onda ćemo mi to lako riješiti, to nije nikakav problem dokazati porijeklo toga", rekao je Kovačević odvjetnik Ivo Farčić.

Jedna od blokiranih nekretnina je i famozni "Klub" u Slovenskoj ulici. Da je ondje bio i u vrijeme karantene, prisjetio se predsjednik Zoran Milanović.

"Sad sam se sjetio, neki uzak krug ljudi, dva dana poslije potresa", rekao je Milanović kojega i dalje mučki je znao o istrazi. Premijer je morao znati, SOA, kaže, sigurno nije. "Osim ako imaju gataru", rekao je predsjednik.

O slučaju Janaf sljedeći tjedan će se raspravljati i u Saboru, na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. 

"Da vidimo je li to samo curenje informacija, je li ta istraga naglo prekinuta i postoji li šansa da će promijeniti sudski epilog", rekao je predsjednik Odbora Nikša Vukas.

Zbog curenja informacija zatraženo je i izvješće ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, koji kaže da se o tome rade izvidi. 

"Na tome rade DORH i policija i siguran sam da će nas, kad će imati rezultate, o tome obavijestiti", rekao je Božinović.

Vezana vijest

Andrej Plenković

Sličnost sa aferom SMS i slučajem Josipe Rimac

Inače i dalje traju izvidi oko curenja informacija u slučaju Franje Varge od prije dvije godine i slučaja Rimac, prije četiri mjeseca. 

"Intenzivno radimo na tim slučajevima, provjeravamo, nama je najmanje u interesu da dolazi do pucanja mjera, međutim svaki slučaj je za sebe, nije isti...", rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Za premijera slučaj Janaf je ipak drukčiji od puno ozbiljnijeg curenja informacija u aferi SMS i Rimac. 

"Ovdje je to praktički bilo jako dobro organizirano od strane policije, odnosno DORH-a", rekao je Plenković. 

Zašto ipak dolazi do curenja? "Ja ne znam odakle curi, u svakom slučaju ne curi od onoga koji ništa ne zna", kazao je Plenković.

A to je ozbiljan problem, ponavlja predsjednik Milanović koji bi s premijerom htio o tome pričati, ali Plenković očito ne želi: "Ne mogu čovjeka na silu dovesti na razgovor, ne mogu svoje sinove, a kamoli premijera. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!