Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Što je prava istina?

Tragom novca i taktike obrane: Direkt proveo istragu o Kovačevićevom Klubu! Srušena i teza detektiva Milanovića

Nakon viška ribe, u fokusu su opet krupne ribe

Ispostavilo se da detektiv Perry Mason s Pantovčaka barem u jednoj stvari nije u pravu. Naime nekidan je tvrdio da je Dragana Kovačevića trebalo uhititi u trenutku kada mu je Krešo Petek u Klub navodno donio vrećicu s 1,9 milijuna kuna mita. 

Ispostavilo se da u tom trenutku Kovačević uopće nije pod mjerama policijskog nadzora i istražitelji uopće nisu znali kome Petek nosi novac, ako je uopće nosio ikakav novac jer ni za to nema čvrstog dokaza. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A u klubu je u tom trenutku već bilo desetak ljudi, među njima i suprug predsjednice Republike dok je sam Kovačević došao nakon što je Petek ušao.  

Istragu za Direkt vodi Ivan Skorin

Nakon viška ribe, u fokusu su opet krupne ribe. Otvorilo se i pitanje je li se uopće primopredaja 2 milijuna kuna mita uopće dogodila u Klubu u Slovenskoj.

To sporno Martinje prošle godine Krešo Petek je u 12.51 ušao u banku u Ivanić Gradu, podigao milijun i 960 tisuća kuna gotovine i minutu poslije izašao. Krenuo s novcem prema Klubu u Slovenskoj gdje je stigao u 13:36. U Klubu je tada već bio i Jakov Kitarović i nekoliko drugih osoba. 

Dragan Kovačević stiže u Klub u 13.40, a Krešo Petek izlazi u 13.58 bez novca s kojim je došao. Tjednik Nacional danas piše da kako se Krešo Petek namjerava braniti od optužbi da je taj novac bio mito, tezom da je keš bio predviđen za kampanju Kolinde Grabar-Kitarović. 

Vezana vijest

Dragan Kovačević, Kovačević klub

"Vrlo zanimljiva teza kad je temeljito proučim, možda ćemo je i usvojiti. Ja o taktici obrane ne znam ništa. Sada čujemo da postoji ta verzija o kojoj ja s njim nisam ni razgovarao", rekao je odvjetnik Krešte Peteka, Veljko Miljević.

Crno financiranje kampanje isto je kazneno djelo, ali puno manje nego korupcija za koju USKOK sada tereti Krešu Peteka. O takvoj taktici ništa ne zna ni odvjetnik Dragana Kovačevića.

"Ne možemo se mi uklopiti u tu taktiku jer mi novac nismo dobili, ne možemo mi reći znamo da je tako", rekao je Kovačevićev odvjetnik, Ivo Farčić.

A danas smo doznali i da je USKOK tek 40 dana poslije tog Martinja počeo prisluškivati Kovačevića, što ruši glavnu tezu detektiva Milanovića koji već 10 dana postavlja pitanje zašto se nije hapsilo odmah.

"40 dana, dakle 40 dana je nekome trebalo da ga se stavi na mjere, ovo je potpuno krivo, ovo je van kompasa", rekao je Zoran Milanović.

Potpuno krivo je i što se još uvijek ne zna tko je krtica u sustavu koja je Kovačeviću javila da ga USKOK prisluškuje, misle SDP-ovci pa će o tome idući tjedan pokrenuti raspravu na saborskom odboru za unutarnju politiku.

"Na tome radi DORH i policija"

"Stvarno je nedopustivo da desetomjesečni radi i trud jedna krtica iz sustava probije dan prije", kazao je predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku, Nikša Vukas.

Pitanja o nemoći policije da pronađu krtice u svojim redovima u ovoj, kao i u prošlim velikim aferama i danas su naišla na uobičajene odgovore. 

Vezana vijest

Dragan Kovačević

"Ovo naravno nije dobro, ali na tome radi DORH i policija", rekao je ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

"Ne znam otkud cure, u svakom slučaju ne cure od onoga ko o tome ništa ne zna", rekao je premijer Plenković.

A sada se svi pitaju i kako godinama nitko ništa nije znao o akumuliranju danas blokiranog nekretninskog bogatstva šefa Janafa. Osam stanova diljem Zagreba od jednosobnih do peterosobnih, što na suprugu što na različite tvrtke. 

Vezana vijest

Kovačevićev klub, Slovenska 9

"Sa poreznom smo povezani vezano za ovaj dio prihode rashode, ali ne vidimo sve", rekla je rredsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Nataša Novaković.

Zato je 2014. formiran porezni USKOK kojemu je glavni cilj bio utvrditi tko ima puno više nego što zarađuje. Govorilo se tada da će se provjeravati tisuće hrvatskih moćnika, da su im dani odbrojeni i da nema više skrivanja. Već godinama od poreznog uskoka ni glasa. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!