Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ugrožen interes studenata

Privremena uprava Filozofskog fakulteta nije raspisala jesenski upisni rok: 107 mjesta je nepopunjeno

Privremena uprava Filozofskog fakulteta nije raspisala jesenski upisni rok: 107 mjesta je nepopunjeno
Luka Stanzl/PIXSELL

Članovi Vijeća upozoravaju kako nije popunjeno čak 13 studija

Članovi i zamjenici Vijeća zagrebačkog Filozofskog fakulteta na adresu rektora Damira Borisa, članova Sveučilišnog savjeta te članova Senata odaslali su pismo u kojem upozoravaju na nekompetentnost privremene uprave Filozofskog fakulteta. Privremena uprava kojoj je na čelu privremeni dekan Miljenko Šimpraga, stoji u dopisu, nesavjesnim upravljanjem ugrožava interes studenata i samog fakulteta, javlja Večernji list.

''Na sjednici Vijeća Filozofskog fakulteta 16. rujna saznali smo da privremena Uprava nije raspisala jesenski upisni rok za preddiplomske studije iako je ostao još znatan broj slobodnih mjesta. Naime, u ljetnom je roku upisano 935 studenata, a ostalo je nepopunjeno 107 mjesta ili 10,5% kvote. Pritom nije popunjeno čak 13 studija'', poručili su članovi Vijeća naglašavajući da je interesa za upis među studentima bilo.

Vezana vijest

Vilim Ribić, Damir Boras

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 "Privremena uprava izravno je ugrozila primarnu djelatnost našeg fakulteta i spriječila upis studenata u jesenskom roku. S druge strane, konkurentski su studiji tu priliku itekako uspješno iskoristili. Osim što smo time spriječeni u korektnom obavljanju poslova od javnog interesa zbog kojeg su fakulteti osnovani, zakinuti su naši potencijalni studenti i ugroženi pojedini studijski programi, a Fakultetu je nanesena znatna financijska šteta", pišu u svom dopisu članovi Vijeća Filozofskog fakulteta.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!