Ostani doma
Novosti / Hrvatska

tragična pogreška u bolnici

RTL neslužbeno doznaje da je pogrešku napravila medicinska sestra, a obitelj je podnijela kaznenu prijavu protiv počinitelja

Ravnatelj bolnice je to sredstvo usporedio s dezinficijensom ili sapunom, ono se obično koristi da operemo ruke, ali nikako da bi se unijelo intravenozno.

Zbog tragične pogreške u bolnici u Čakovcu jutros je preminuo pacijent koji je došao na rutinsku i redovitu hemodijalizu. 62-godišnjaku je, kako je objavila županijska bolnica, netko od osoblja pogreškom intravenozno dao sredstvo koje je predviđeno samo za vanjsku upotrebu.

Unatoč pokušajima da ga se spasi, pa i reanimacijom, pacijentu je otkazalo više organa. Bolnica je odmah obavijestila Ministarstvo zdravstva, a ministar Vili Beroš potvrdio je da će detalje tragedije u idućim danima utvrditi zdravstvena inspekcija. 

Ministar je potvrdio da su sudionici tragičnog događaja priznali grešku. Što se točno dogodilo?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravnatelj bolnice ne može puno komentirati cijeli slučaj jer traje istraga, ali je objasnio da se to sredstvo primjenjuje lokalno, a ne intravenozno. Objasnio je to tako kako bi razumjeli i laici usporedio je to sredstvo s dezinficijensom ili sapunom, ono se obično koristi da operemo ruke, ali nikako da bi se unijelo intravenozno.

Ministarstvo  je pokrenulo istragu, a neslužbeno se  doznaje da je riječ o medicinskoj sestri. Također je poznato da je obitelj podnijela kaznenu prijavu protiv počinitelja.

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!