Ostani doma
Novosti / Hrvatska

danas istječe rok

Odlazi li BAT iz Kanfanara? Načelnik za RTL: 'Nadam se da ta priča nije završena, ali sam isto tako zabrinut'

'Apeliram na premijera Plenkovića da se učini sve što je moguće, da se sačuvaju radna mjesta', kazao je načelnik općine Kanfanar Sandro Jurman

Danas istječe rok za dogovor koji bi spriječio odlazak British American Tobaccoa iz Kanfanara, gdje zapošljava 1600 ljudi. Iako sutra više ne vrijedi moratorij po kojem moraju ostati u Hrvatskoj, pregovori se nastavljaju. 

Ministar Zdravko Marić priznao je da situacija nije jednostavna, ali da se Vlada ne slaže da su pogoršani uvjeti poslovanja razlog za odlazak kompanije. 

Vezana vijest

Denis Paradiš (thumbnail)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reporter RTL-a Boris Mišević u RTL-u Danas razgovarao je s načelnikom općine Kanfanar Sandrom Jurmanom.

Na pitanje odlazi li BAT iz Kanfanara, Jurman je rekao:

"Ja se iskreno nadam da ta priča nije završena, ali sam isto tako zabrinut da pregovori idu na način da naš ministar kaže da to nije jednostavna priča. Apeliram na premijera Plenkovića da se učini sve što je moguće, da se sačuvaju radna mjesta. Mislim da nam je ova koronakriza pokazala da ne možemo ovisiti o samo jednom dijelu djelatnosti", kazao je Jurman za RTL i dodao:

"Mi nismo imali direktnu komunikaciju s Vladom iako ja mogu reći da smo imali indirektne kontakte. Moramo se svi zabrinuti. Gubitak radnih mjesta u proizvodnji nije dobar", rekao je i poručio:

"Treba imati ljubavi prema našoj zajednici i domovini, vjeru u ono što činimo i nadu da će sutra biti nešto bolje", istaknuo je za RTL načelnik općine Kanfanar Sandro Jurman.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!