Ostani doma
Novosti / Hrvatska

zabrana točenje alkohola

Damir Trut za RTL Danas: Nećemo sutra raspravljati o zabrani točenja alkohola, već o preporukama koje su trenutno važeće

Želimo razviti partnerski odnos Nacionalnog stožera, ugostitelja i koncertnih organizatora i da pronađemo zajednički način funkcioniranja", otkrio je Trut.

Čim je Njemačka odlučila da njihovi stožeri mogu zabraniti točenje alkohola u ugostiteljskim objektima, kako bi se smanjila zaraza koronavirusom, to se pitanje potegnulo i u Hrvatskoj. Sutra će se o tome razgovarati na sastanku Stožera i ugostitelja. Koje se nove mjere spremaju i što će biti od predložene zabrane točenja alkohola? O svemo za RTL Danas govori Damir Trut, zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Republike.

"O zabrani točenja alkohola nećemo raspravljati, tu je temu otvorila Njemačka, neki naši epidemiolozi je pozdravljaju, ali o tome nećemo raspravljati. Isto tako ni zabrana pušenja neće biti jedna od tema. Mi ćemo sutra raspravljati o aktivnostima i preporukama koje su trenutačno važeće. Želimo razviti partnerski odnos Nacionalnog stožera, ugostitelja i koncertnih organizatora, svih onih koji se bave ovim poslom i da pronađemo zajednički način funkcioniranja", otkrio je Trut. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglasio je da tijekom rujna mejseca izvršeno je 8200 nadzora poslovnih subjekata, nađeno je 974 nepravilnosti koji uklonjeni na licu mjesta, u 743 kluba izvršeni nadzori, izdali su 544 usmene opomene i dvije pisane i izdana su tri  preksršajna novčana naloga. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!