Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'Korona-teror'

Domovinski pokret protivi se novom lockdownu: 'Strože mjere idu prema daljnjem ograničavanju sloboda'

Domovinski pokret protivi se novom lockdownu: 'Strože mjere idu prema daljnjem ograničavanju sloboda'
Patrik Macek/PIXSELL

Novi val masovne panike i histerije smanjio bi potrošnju građana i doveo do drastičnog pada životnog standarda, kažu u priopćenju.

Domovinski pokret (DP) usprotivio se u utorak novom zaključavanju, tzv. "lockdownu", zbog epidemijem koronavirusa jer bi to ugrozilo hrvatsko gospodarstvo i mentalno zdravlje naroda.

Strože mjere, koje se uvode na mala vrata, idu prema daljnjem ograničavanju sloboda, prema recesiji od koje se domaće gospodarstvo godinama ne bi oporavilo, uz rizik od ozbiljnih psiholoških i mentalnih posljedica kod djece, ali i odraslih ljudi, tvrdi DP u priopćenju.

Vezana vijest

hitna izolacija koronavirus karlovac

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svjetski priznati hrvatski biolog Miroslav Radman upozorio je nedavno kako u Hrvatskoj umire oko 50.000 ljudi godišnje, što je malo više od jedan posto ukupnog stanovništva. Zapitao se zbog čega je 300 smrti važnije nego 50.000 smrti, napominje DP.

Na istom tragu je i ugledni splitski onkolog Eduard Vrdoljak, koji je javnost upozorio da je od početka Covid krize dijagnosticirano preko 12.000 bolesnika s karcinomom, podjednako kao i oboljelih s Covidom, ali je s Covidom umrlo manje od dva posto evidentiranih bolesnika, a od raka umre 50 i više posto oboljelih.

Istovremeno, u općoj histeriji i strahu od virusa koji nedovoljno poznajemo radikalne mjere provode se na hrvatskoj djeci. "Korona-teror s maskama u školama potaknuo je inicijativu roditelja 0-24 na pobunu kojom upozoravaju kako se prava djece krše i kako im se ugrožava fizičko i psihičko zdravlje", kaže se u priopćenju.

Vezana vijest

Marin Medak, kafić

Žrtve korona-histerije su svakako i brojni poduzetnici, ugostitelji, turistički djelatnici, organizatori društvenih događanja i predstavnici mnogih drugih gospodarskih sektora.

Novi val masovne panike i histerije smanjio bi potrošnju građana i doveo do drastičnog pada životnog standarda. Jedno je ponašati se odgovorno, a drugo zatvarati se u kuće i tjerati mnogobrojne obrte, ugostiteljske objekte, teretane i sl. da stave ključ u bravu, stoji u priopćenju.

Stoga DP poziva vladajuće da odluke o eventualnim novim mjerama u borbi protiv koronavirusa donose razumno, slušajući glas struke i naroda, i bez utjecaja Bruxellesa i drugih inozemnih lobija.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!