Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Bjelovarski Argonauti

Kontinentalci koji su osvojili Maraton lađa imaju velike planove: 'Preveslat ćemo Jadran''

Trenirali su na Ribnjaku, Jarunu i u Novalji

Veslačka ekipa Argonauti iz Bjelovara u kanuu šestercu odlučili su preveslati put dug 650 kilometara; od Prevlake do Savudrije.

Argonauti su se proslavili još prije četiri godine kad su postali prvi kontinentalci ikad koji su pobijedili na Maratonu lađa. Sada idu korak dalje i nakon gotovo dvije godine priprema kreću osvojiti Jadransko more.

Vezana vijest

Bjelovarski argonauti spremaju se za najtežu veslačku utrku na svijetu: Evo što su nam rekli uoči Havaja!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trenirali su na Ribnjaku, Jarunu i u Novalji, a cijeli pothvat ima i humanitarnu notu. Svoju utrku posvećuju svim oboljelima od plućne hipertenzije.

Reporter Goran Latković razgovarao je s kapetanom Argonauta Tomislavom Smrčekom uoči završetka posljednjeg treninga na Jarunu.

"Ja sam uvjeren da smo spremni za pothvat preveslavanja Jadrana, unatoč poteškoćama koje bi nas mogle očekivati", kazao je Smrček te otkrio da se najviše boje vremenskih neprilika na Jadranu; vjetra i valova.

"Kanu kojim ćemo veslati prvenstveno je namijenjen za oceane pa nas naši mali jadranski valovi praktički usporavaju i ometaju te remete stabilnost", ustvrdio je Smrček. 

S obzirom na to da dolaze iz Bjelovara, mnogi su prema ovoj ekipi imali puno predrasuda. 

"Nakon što smo pobijedili svako podsmjehivanje je stalo. Kad smo u RTL-u Danas najavili da se spremamo na Havaje, tu su opet krenula podsmjehivanja, ali spremni smo, imamo šesterac te pet jednosjeda i dvosjeda", kazao je Smrček te je najavio planove za svjetsko natjecanje na Havajima 

"Korona nas je ove godine u tome omela, ali želja nam je i cilj da budemo prva hrvatska ekipa na toj utrci. Ekipe obično treniraju na Atlantiku, a mi treniramo na Jarunu, na jezeru Šoderica. Vjerujemo da kad se pojavimo na Tihom oceanu da ćemo biti ispred njih", poručio je Smrček. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!