Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'BILO JE ODLIČNO'

Korona ove Amerikance nije spriječila u putovanju Jadranom: 'Moramo biti u mjehuriću'

Sa brodovima smo došli negdje na 2 posto lanjskih brojki, rekao je voditelj ureda putničke agencije u Dubrovniku Miho Bender

Kada ne mogu veliki, mogu mali kruzeri. Tako se na sedmodnevno krstarenje Jadranom odlučila prva, a vjerojatno i posljednja grupica Amerikanaca. Prepreka im nije bila ni korona, čak dapače zbog epidemije njihova su iskustva bogatija.

Trideset i jedan američki državljanin stigao je na zadnju destinaciju sedmodnevnog krstarenja Jadranom. "Putovanje smo planirali prije godinu dana, prije nego što nas je zatekla cijela situacija s pandemijom COVID-19. Htjeli smo se lijepo provesti i bilo je odlično. Kad smo vani ne nosimo maske, ali unutra smo s maskama", kazala je Amerikanka Shannon Langhorne.

"Imali smo sve restorane za sebe"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kada sam razmišljao o putovanju, shvatio sam da će zemlja biti prazna. Tako da smo imali sve restorane za sebe, sve trgove za sebe. Odlično", rekao je Amerikanac Dave Pino

Na ovom putovanju trebalo je biti 68-ero putnika i dva broda. No zbog novih mjera svoje putovanje više od polovice gostiju je otkazalo. "Moramo biti u mjehuriću. Moramo biti sigurni prije putovanja i tijekom putovanja na kojem nećemo ići u kafiće. Poprilično ćemo se izolirati, ipak smo se svi trebali testirati", rekao je voditelj putovanja Ed Reder

Prije ukrcaja testirala se i posada

Prije ukrcaja, na koronavirus testirala se i posada. Samo s negativnim testom i pozitivnim stavom krenulo se na tek deveti ovosezonski kruz. "Njima je bilo čak i zanimljivo u ovim uvjetima putovati, čisto iz razloga jer u ovom momentu smo bili jedan od rijetkih brodova koji je uopće plovio", kazao je kapetan broda Nikola Vuković. 

Iz turističke agencije dočekali su ih raširenih ruku. Jer ovo im je prva grupa Amerikanaca i vrlo vjerojatno zadnja ove godine. "Sa brodovima smo došli negdje na 2 posto lanjskih brojki. Za ovu sezonu u Dubrovniku mi smo imali po jedan brod svaki tjedan gdje inače imamo između 40 i 62 broda ovisno o sezoni", rekao je voditelj ureda putničke agencije u Dubrovniku Miho Bender. 

Prognoza ni za sljedeću sezonu nije bajna jer Australci, gosti broj jedan na ovakvim krstarenjima, imaju zabranu putovanja.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!