Ostani doma
Novosti / Hrvatska

GOVOR IZ 2012.

Milanović podsjetio: 'Reagirao sam na huškačku izjavu Plenkovićeva dobrotvora Karamarka'

Milanović podsjetio: 'Reagirao sam na huškačku izjavu Plenkovićeva dobrotvora Karamarka'
Patrik Macek/PIXSELL

Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge, upitao je Milanović

Predsjednik Republike Zoran Milanović nastavio je preko Facebooka polemiku s premijerom Andrejem Plenkovićem koji ga je optužio da je posijao sjeme govora mržnje koje je kulmuniralo napadom na zgradu Vlade početkom tjedna. 

U svom statusu, koji prenosimo u cijelosti, Zoran Milanović podsjetio je na jednu svoju izjavu iz 2012. godine, kada je bio na funkciji predsjednika Vlade, a Plenković je tada bio član HDZ-a na čijem čelu je bio Tomislav Karamarko

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovo su moje riječi sa sjednice hrvatske Vlade održane 20. lipnja 2012. Bila je to reakcija na jednu u nizu huškačkih izjava Tomislava Karamarka, jednoga u nizu Jandrokovićevih gospodara i Plenkovićevog dobrotvora koji ga je već 2013. instalirao u Europski parlament. 

Vezana vijest

Vlada

Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge?

'Ovo spominjem zato što već danima gledamo kulminaciju, igranja vatrom i nazivanja naše vlasti nenarodnom vlasti.  

Ova vlast je narodna, jer je dobila povjerenje naroda. Nikad, baš nikad, i kad su tijesno dobili parlamentarne izbore, političku konkurenciju nisam nazivao nenarodnom vlašću. To je jezik iz 1945., 1946., 1947. i 1948. godine. Ovo je pitanje kulture duha. Ne moramo se voljeti, imati iste poglede na brak i život, ali moramo imati iste poglede na Hrvatsku. A oni kojima je bliži govor 1945., neka se služe tim govorom, a taj govor za nas ne postoji'", napisao je Milanović na Facebooku.  

 

Ovo su moje riječi sa sjednice hrvatske Vlade održane 20. lipnja 2012. Bila je to reakcija na jednu u nizu huškačkih...

Objavljuje Zoran MilanovićPetak, 16. listopada 2020.
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!