Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'nova porcija' za premijera

Milanović opleo po Plenkoviću: 'Imamo seansu narikanja jednog 50-godišnjeg muškarca. Ako nisi dorastao poslu, idi mami'

Milanović opleo po Plenkoviću: 'Imamo seansu narikanja jednog 50-godišnjeg muškarca. Ako nisi dorastao poslu, idi mami'
Emica Elvedji/PIXSELL

Predsjednik je Plenkovića još počastio nazivom "plameni jazavac"

Predsjednik RH Zoran Milanović u povodu obilježavanja Dana Grada Samobora sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Samobora. 

Odgvarao je na pitanja novinara, prije svega o napadu na Markovom trgu i je li premijer Andrej Plenković bio meta. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Žrtve napada su bili policajci, onaj koji je ranjen i oni koji su krenuli iz Sabora prema zgradi Vlade. Da jedan od njih nje zapucao na napadača koji je uzimao novi okvir, možemo samo nagađati što bi bilo. Ovdje imamo seansu narikanja od jednog muškarca od 50 godina - s obzirom da Plenković ima sve podatke kao i ja o ovom slučaju - gledam ga u čuđenju", kazao je predsjednik dodajući da je pregledao snimke napada na kojima se sve vidi. 

"Ako si i bio meta - šuti. Ovo je opasan posao u koji je Plenković dolutao. Ako nisi dorastao tom poslu, idi mami", rekao je Milanović, dodavši da je i on kao premijer bio predmet napada, ali da je to normalno za tu funkciju.

Milanović je sarkastično rekao kako je premijera pohvalio u Kninu i kako je sigurno na taj način potaknuo mržnju. 

Vezana vijest

Andrej Plenković

"Pitam Plenkovića što je mislio kad je rekao da sam 2016. u kampanji pokrenuo mržnju i agresiju. Ja stvarno ne znam na što misli, neka to objasni hrvatskoj javnosti. Pitat ću ga to svaki put. Ajde Plenkoviću! Lako je ovako iz Bruxellesa", kazao je Milanović i nastavio: "I što si ti radio 2012. kada se divljalo Kevinom jamom?"

Kazao je da ne treba preko medija prijetiti uhićenjima. 

"Lako je tuđom palicom gloginje mlatiti. Lako se tuđim kititi. Svi mi imamo svoju povijest i kad gledate web stranice vladajuće stranke onda se morate potruditi dobro da vidite je li ta stranka postojala od 2000. do 2016.", rekao je Milanović.

Naglasio je da pred Vladom stoje policajci rade za manju plaću od onog koji ih je napao te da su oboružani "pištoljčićima". 

Vezana vijest

Markov trg, napad

Milanović smatra i da Plenković manipulira sada jer je prvi dan napada bio prilično smiren. 

"Sada riga vatru kao plameni jazavac. Na premijersku dužnost je došao neiskusan i potpuno nepripremljen. Zato se od prvog dana događaju propusti. To je posao za tvrde žene i tvrde muškarce", ocijenio je predsjednik. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!