Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ima li ovome kraja?

Plenković vratio Milanoviću: 'Da sam kao on, rekao bih da je on 54-godišnji šmrkavac. Ali neću'

Plenković vratio Milanoviću: 'Da sam kao on, rekao bih da je on 54-godišnji šmrkavac. Ali neću'
Luka Stanzl/PIXSELL

"Dok mi ostali hodamo okolo i gledamo posljedice potresa, čovjek ode u klub da se ne bi bacio višak hrane koji je donio Ante", rekao je Plenković

Premijer Andrej Plenković u Zagrebu je odgovorio na joj jednu porciju kritika koja je stigla na njegov račun od predsjednika Zorana Milanovića.

"Zna on to jako dobro. Ja ću ponoviti nešto drugo u ovom trenuktu. Imamo predsjednika koji je na dužnosti zadnjih 9 mjeseci. U tih 9 mjeseci umjesto da igra ulogu koja mu je namijenjena sukladno Ustavu, on pokazuje nekoliko destabilizirajućih smjernica svoga rada. Prvo, pokazuje nepoštovanje prema himni, Danu državnosti, konstituirajućooj sjednici Sabora, glavni je propitkivač o zakonitosti i ustavnosti rada Stožera, on je jedan od onih koji su rekli da je korona nešto poput karijesa", rekao je Plenković nakon skupa Zajednice branitelja u Westinu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Druga stvar, imamo predsjednika Republike koji u zadnjih mjesec dana zbog jednog kaznenog postupka ne prestaje napadati Državno odvjetništvo, policiju, USKOK, a da ne govorimo sve ove druge aktere koji su ga podržavali i pomogli da ga se izabere. Imate nekoga tko je protiv borbe protiv korone, protiv borbe protiv korupcije, koji dva dana nakon potresa u Zagrebu odlazi u klub, dok mi ostali hodamo okolo i gledamo posljedice i štetu od potresa, čovjek ode u klub da se ne bi bacio višak hrane koji je donio Ante", odgovoro je Plenković predsjedniku istom mjerom.

Vezana vijest

milanović u samoboru

"Mogu sad ja, kao on, krenuti s uvredama. Da sam kao on, rekao bih da je on 54-godišnji šmrkavac. Ali neću to reći", rekao je Plenković, dodavši da predsjednik minimizira i relativizira situaciju u društvu.

Istaknuo je da je Milanovića dva puta pobijedio na izborima. "Možda je to njegov problem, možda ga to muči", rekao je.

Ako on ovako nastavi, dovest će u pitanje svrhovitost te institucije, rekao je Plenković koji nije htio odgovoriti na pitanje koje najviše zanima Milanovića - čime je i kako on to sijao sjeme mržnje u kampanji 2016. godine. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!