Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PREDSJEDNIK HSS-A

Beljak: 'Ako je netko protivnik Plenkovića i vlasti, to sam ja. Ali oružjem se to ne rješava'

Beljak: 'Ako je netko protivnik Plenkovića i vlasti, to sam ja. Ali oružjem se to ne rješava'
Emica Elvedji/PIXSELL

Beljak smatra da stvari treba "mijenjati u korijenu", apostrofirajući obrazovni sustav

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak ocijenio je u subotu da predsjednik Zoran Milanović ni na koji način ne utječe na radikalizaciju društva, dok kod premijera Andreja Plenkovića vidi odgovornost za to što podršku u javnosti dobiva pokušaj ubojstva policajca na Markovom trgu.

"Ako netko ne utječe na radikalizaciju društva onda je to Zoran Milanović", rekao je Beljak odgovarajući na novinarsko pitanje utječe li predsjednik Republike na radikalizaciju društva o kojoj govori premijer Andrej Plenković. Beljak je odgovarao na pitanja nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Samobora kojoj je nazočio i Milanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Beljak smatra da stvari treba "mijenjati u korijenu", apostrofirajući obrazovni sustav. "Mi danas više ne govorimo o pojedinačnim slučajevima, već stotinama i tisućama slučajeva onih koji su podržali poremećenog teroristu na Markovom trgu i izražavaju mu podršku, a to nikakva uhićenja neće spriječiti, nego obrazovni sustav", smatra Beljak.

Vezana vijest

milanović u samoboru

Očito smo odgojili, dodao je, generacije kojima je oružani obračun mladića od 22 godine na policajca koji predstavlja državu nešto što treba pohvaliti. "A to ne da nije za pohvalu, nego je sramota za bilo koga tko to podržava", naglasio je.

"Ako je netko protivnik Plenkovića, sustava, vlasti, onda sam to ja, ali oružjem se to ne može rješavati", dodao je Beljak.

Na pitanje pridonosi li takvoj atmosferi u društvu sam Plenković, šef HSS-a je potvrdno odgovorio. "Apsolutno, pridonosio, jer je on čelni čovjek koji ne sankcionira stvari koje treba sankcionirati", rekao je.

Vezana vijest

Andrej Plenković

Premijer treba narediti ministru obrazovanja da se mir, tolerancija, dopustivo ponašanje uči od prvog razreda osnovne škole. "A mi u zadnjih 30 godina imamo nešto gdje se uči očito obrnuto. Jer, ne mogu si objasniti da čovjek na bilo koji način može opravdavati oružani pokušaj ubojstva u centru grada", rekao je Beljak.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!