Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ŠOKANTNO JUTRO NA MARKOVU TRGU

Policija i DORH otkrili nove informacije o napadu! U objavljenoj snimci vidi se zanimljiv detalj...

Snimka otkriva i kako je pukom srećom rafale preživio slučajan prolaznik s dostavnim kolicima

Objavljeni su detalji šokantnog jutra na Markovu trgu kada je 22 godišnji Danijel Bezuk došao pred zgradu Vlade i otvorio rafalnu paljbu te ranio policajca! 

Policija se zbog ogromnog interesa javnosti odlučila i na presedan - objavili su ove snimke nadzornih kamera koje prikazuju trenutak napada. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na njima se vidi dolazak 22 godišnjeg napadača taksijem na ugao Demetrove i Mletačke ulice. U ruci ima kalašnjikov i pištolj za opasačem. Za dlaku je izbjegnuta, vidi se na snimci i veća tragedija i više žrtava.

Snimke su otkrile i novi detalj. Policija uzvraća vatru, ali ne uspijeva pogoditi napadača koji zatim odlazi u zaklon promijeniti municiju i vraća se nazad.

Vezana vijest

Snimka

Slučajni prolaznik s kolicima pukom srećom preživio napad

Markov trg 2. Ponedjeljak. Osam sati ujutro. Snimka je jasna, 22-godišnji Danijel Bezuk s kalašnjikovom u ruci i maskom na licu - bez problema stigao je pred Vladu gdje je ispalio 30 metaka nakon čega je teško ozlijeđen policajac s osiguranja. 

Snimka otkriva i kako je pukom srećom rafale preživio slučajan prolaznik s dostavnim kolicima koji je s mjesta događaja pobjegao i sakrio se iza automobila. Bezuk je prije bijega vatru otvorio i na dva policajca koja su se našla u blizini. 

Policajci odbili daljnji napad

Policija je, poručuju, snimku odlučila pustiti javnosti kako bi se vidjelo što se doista dogodilo i kako bi se otklonile razne špekulacije. Tako se otkrio i novi detalj.

"Je, napadač je kao što vidite se vratio bočno i tamo je išao zamijeniti dodatni okvir tako da je on ispalio još jedan dodatni okvir streljiva, točno se vidi da je nakon reakcije policijskog službenika odustaje odnosno odbijen je daljnji napad", kazao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina
 
Je li Bezuk prilikom dolaska kalašnjikov pokrio jaknom dok ga je taksist doveo u blizinu Markovog trga, još se utvrđuje. Snimka, kaže policija, otkriva kako je napad bio brz i neočekivan. 

"Mogu vam potvrditi da puška nije bila vidljiva niti jednom građaninu do tih zadnjih mogu reći da praktično sekundi prije napada na policijskog službenika. Znači nije bila vidljiva ni jednom građaninu do tog trenutka", kazao je Milina.  

Vezana vijest

Andrej Plenković

Čin ima elemente terorizma

Uz tri pokušaja teškog ubojstva na policajce koji su bili raspoređeni na osiguranju na Markovom trgu, ovaj čin, tvrdi policija,  ima elemente terorizma, iako to još nije službena kvalifikacija djela. 

"Trebamo vidjeti još tijekom opsežnog istraživanja da se utvrde namjera i motivi počinitelja kao i u svakom kaznenom djelu", rekao je Milina. 

Premijeru stigla omotnica s bijelim prahom

Uz ovaj slučaj, policija je otkrila i kako je premijeru u stranku stigla omotnica s bijelim prahom u kojem mu se prijeti smrću. Uhićena su i dva muškarca zbog prijetnji, jedan na Facebooku, a drugi - 63-godišnjak zbog povezanosti s Bezukom. 

"Znači za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti to njemu svom ocu a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta", kazao je Milina. 

Policija time želi poručiti kako će dati značaj svakom neobičnom ponašanju u zemlji: "Mi ne možemo reći da je to bilo nekakvo dugotrajno planiranje i znači to ne možemo definitivno potvrditi, zato i radimo sve potrebne provjere policijske uprave su dobile zadaću da prikupljaju obavijest o svima koji su bili u kontaktu s počiniteljem, To rade sve policije svijeta" 

Koliko je Danijel Bezuk dugo i pomno planirao ovaj napad, policija još ne otkriva. Njegov mobitel kao i svi kontakti tek se analiziraju.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!