Ostani doma
Novosti / Hrvatska

IMAJTE NA UMU

U nedjelju završava ljetno računanje vremena, a mijenjaju se i još neke stvari

U nedjelju završava ljetno računanje vremena, a mijenjaju se i još neke stvari
Borna Filic/PIXSELL

Sat će se pomaknuti unatrag u nedjelju u 3 sata ujutro

Pomicanjem sata unatrag u nedjelju, 25. listopada završava ljetno računanje vremena, izvijestio je u ponedjeljak Državni zavod za mjeriteljstvo.

Vezana vijest

Sat će se pomaknuti unatrag u nedjelju u 3 sata ujutro, tako da se 3 sata, 00 minuta i 00 sekundi računa kao 2 sata, 00 minuta i 00 sekundi.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ljetno računanje vremena prestaje sukladno Uredbi o ljetnom računanju vremena u 2018., 2019.,2020. i 2021. godini, a ponovno se vraća 28. ožujka 2021.

Mijenjaju se još neke stvari

Zahvaljujući novom zakonu od prošle godine, s promjenom sata više nema obaveze paljenja svjetala na automobilima, naime, paljenje i gašenje svjetala regulirano je u datumskom razdoblju, odnosno od 1. studenog do 31. ožujka.

HEP podsjeća da se zimskim računanjem vremena električna energija utrošena od 7 sati do 21 sata obračunava prema višoj tarifi (VT), a energija utrošena u razdoblju od 21 sata do 7 sati prema nižoj tarifi (NT).

Također, zbog pomicanja vremena u željezničkom prometu vlakovi će biti zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima u kojima se zateknu u skladu s voznim redom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!