Ostani doma
Novosti / Hrvatska

napadač s markovog trga

Svjedoci Bezukovog napada: 'Nakratko smo izmijenili pogled, rekao mi je da će sve biti u redu'

Svjedoci Bezukovog napada: 'Nakratko smo izmijenili pogled, rekao mi je da će sve biti u redu'
Slavko Midzor/PIXSELL, Facebook

Jednom svjedoku Bezuk je rekao da se ne brine i da će sve biti u redu.

Svjedoci napada 22-godišnjeg Danijela Bezuka na policajca ispred zgrade Vlade na Markovom trgu prisjetili su se trenutaka kad su se našli Bezuku na putu neposredno prije napada, prenosi 24 sata.

''Bilo je osam sati kad sam naručio kavu u lokalnom kafiću. Bila je još vruća. Krenuo sam do zgrade u kojoj radim. Tad sam ugledao mladića kako hoda ulicom. Išao je u smjeru Markova trga. Nakratko smo izmijenili pogled, no ne pamtim kakav je imao izraz lica, je li se smijao ili bio ozbiljan. Samo mi je izgovorio to da se ne brinem i da će sve biti u redu'', izjavio je svjedok za 24 sata koji je htio ostati anoniman.

Vezana vijest

Danijel Bezuk

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je da se ne sjeća Bezukovog lica jer mu je pozornost bila na činjenici da je Bezuk sa sobom nosio kalašnjikov i revolver.

Drugi svjedok rekao je da se u trenutku napada nalazio u kafiću te da se vidjelo da Bezuk u rukama drži pušku. ''On ju je držao u ruci i povukli smo se u kafić. Jaknu je bacio nedaleko od jednog auta. Konobar je zaključao vrata i svi su se povukli u stražnji dio'', izjavio je za 24 sata drugi svjedok.

Premijer Plenković o napadu je rekao da ''ne samo da je pokušaj teškog ubojstva, dakle službene osobe, nego, nažalost, po nama ima elemenata terorističkog akta''. Istraga je u tijeku.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!