Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ne stižu svima pružiti adekvatnu zdravstvenu skrb

RTL Danas doznaje: Liječnici iz KB Dubrava tvrde da nedostaje lijekova te da je navodno voditelj službe za osiguranje kvalitete podnio ostavku

Što se još mijenja u bolnicama znati će se nakon večerašnjeg sastanka u ministarstvu zdravstva


Pune se i bolnički kapaciteti - u posljednja 24 sata u bolnice je zaprimljeno 153 pacijenta, a 58 ih je na respiratoru. Od sutra zato kreće i mobilzacija zagrebačke Arene.
Klinika za infektivne bolesti već je puna, a tijekom vikenda nestalo je i lijeka koji se daje oboljelima od koronavirusa, dokne stigne problem je rješen posudbom iz Slovenije. Zbog opterećenja na bolnički sustav - Arena se ponovno puni krevetima za korona bolesnike.

Kada stižu kreveti, a kada pacijenti i liječnici?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S pripremama se kreće sutra i ona bi trebala biti spreman u roku od 48 sati. Kapaciteti su tisuću kreveta, a ako bude potrebe moći će biti i više. Na jednoj razini bit će postavljena 270 kreveta a na drugoj 150 kreveta. U Areni će biti pacijenti s lakšom kliničkom slikom, a liječit će iz liječnici iz drugih bolnica i skrbiti o njima. 

Arena se znači kreće puniti sutra, a što se još mijenja u bolnicama znat će se nakon večerašnjeg sastanka u ministarstvu zdravstva. Sigurno raspravljaju i o dramatičnom pismu iz KB Dubrava. Kakva je trenutna situacija u bolnicama?  

Do redakcije su stigla pisma liječnika iz KB Dubrava koji govore o jako teškom stanju, opterećenosti kadra, a ono što je posebno uznemiravajuće da kažu da nedostaje lijekova te da pacijenti ne stižu dobivati na vrijeme obroke, odnosno da ne stižu svima pružiti adekvatnu zdravstvenu skrb. Zbog svega toga neslužbeno smo doznali da voditelj službe za osiguranje kvalitete je podnio ostavku. Do javljanja nismo dobili komentar ravnatelja bolnice. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!