Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Staro za novo

Hrvatska prelazi na novi televizijski signal. Gost RTL-a pojašnjava što sve građani trebaju učiniti za HD rezoluciju

Većina televizora već ima potrebne postavke, a prijemnik košta između 150 i 200 kuna

Večeras točno u ponoć gasi se stari digitalni televizijski signal DVB-T i cijela Hrvatska će postupno prijeći na novi signal DVB-T2.

Važno je napomenuti da se prelazak na novi signal odnosi samo na one koji gledaju digitalnu zemaljsku televiziju. Građani koji televiziju gledaju putem IPTV-a, kabelske ili satelitske televizije, neće morati mijenjati svoj prijamnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas televizija okreće novu stranica. Direktor Sektora za tehnološke operacije OIV Marijan Pavić je za RTL pojasnio što sve Slavonci moraju napraviti pošto njih prve čeka promjena.

Vezana vijest

DVB-T2

"Krećemo danas s Osječko-baranjskom, Vukovarsko-srijemskom i dijelom Karlovačke i Ličko-senjske županije, a sve će se odvijati kroz tri tjedna, završno s 12. studenim ove godine", rekao je Pavić.

Mnogi ne znaju što treba napraviti, primjerice oni koji na krovovima imaju tzv. riblje kosti.

"Oni već večeras mogu pokrenuti novo pretraživanje kanala i ako im se pojave HD programi sa slikom i zvukom, oni su spremni za prelazak na novi sustav. Ako ipak moraju nabaviti nove uređaje, imaju dvije opcije: novi televizor koji podržava DVB-T2 ili novi samostalni prijemnik koji će spojiti na postojeći televizor", izjavio je Pavić.

Vezana vijest

Mreža

Većina televizora već ima te postavke, ali za one koji ga nemaju, prijemnik ipak nešto košta: između 150 i 200 kuna.

"Može se naći u makretima široke potrošnje", rekao je Pavić.

Vezana vijest

televizor

Ipak, starije varijante televizora ne odlaze u prošlost.

"Nije nužno, i takvi televizori mogu primati taj novi signal, ali uz samostojeći prijemnik, ali ti televizori ne podržavaju visoku razlučivost", izjavio je Pavić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!