Ostani doma
Novosti / Hrvatska

aktivacija sustava

Beroš pojasnio svoj dramatični poziv na mobilizaciju: 'Svi moraju ozbiljno shvatiti situaciju i dati maksimum'

Ministar Beroš osvrnuo se i na nešto niže brojke novozaraženih

Ministar zdravstva Vili Beroš pojasnio je svoj današnji poziv na mobilizaciju. Rekao je da Hrvatska može mobilizirati puno više kapaciteta u zdravstvu od sadašnjih. 

"Svaki djelatnik u zdravstvu mora situaciju shvatiti ozbiljno i dati maksimalan doprinos. Brojke nam znatno rastu. Moguće je, možemo i moramo pojačati naše kapacitete. Stalno govorim da postoje planovi za postepenu aktivaciju zdravstvenog sustava. Danas je dan s najviše preminulih. Moramo upregnuti sve kapacitete da aktivno odgovorimo ovom izazovu. Svjedočimo tome da se KB Dubrava polako puni, dolaze novi respiratori i ljudi. Nakon toga u drugoj fazi dolaze Arena i ekspedicijski kampovi. Razmišljamo o svim detaljima", rekao je Beroš za N1 televiziju.  

Vezana vijest

Vili Beroš

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazao je da je formiran registar onih koji su preboljeli Covid te da su ti ljudi "osnova brobe pro futuro".

"Nastojimo angažirati i studente završnih godina medicinskih fakulteta, učenice i učenike medicinske škole, tisuću njegovateljica je na Zavodu za zapošljavanje. Moj poziv na mobilizaciju bio je usmjeren u tom smislu da svatko od nas u ovom trenutku mora dati svoj maksimum. To se odnosi na sve i svih. To je važno zbog homogenizacije. Virus je tu, on nije prevara. Naši sugrađani svakog dana oboljevaju", rekao je Beroš.  

Osvrnuo se i na današnje nešto niže brojke novozaraženih te dao svoje mišljenje jesu li mjere polučile učinak.

"Bilo bi optimalno da je to tako, ali kao što jedna lasta ne čini proljeće, tako ni današnje brojke ne znače da su mjere polučile učinak. To bi bio sjajan znak ako bi to značilo da smo na tragu i da smo se svi počeli ponašati odgovorno", kazao je Beroš. 

Na pitanje o situaciji u KB Dubrava i pritužbama liječnika, ministar je odgovorio:

"Zdravstveni nadzor je u tijeku. Ono što je jasno je da je Dubrava s obzirom na svoju ulogu najvažnija zdravstvena ustanova i ministarstvo joj stoji na raspolaganju. Po mojim informacijama, nije bilo značajnijih propusta, ali moramo se truditi da sustav funkcionira."

Mislite li da će Hrvatska uvesti lockdown u idućih nekoliko tjedana?

Rezultati
Da: 2790 odgovora
Ne: 2273 odgovora
  • Da:

    55% (2790)

  • Ne:

    45% (2273)

Vrati se na glasanje

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!