Ostani doma
Novosti / Hrvatska

KAKO SE PONAŠATI NA GROBLJU?

Šef istarskog Stožera: 'Bez prijeke potrebe ne putujte u druge županije, a fešte odgodite za proljeće'

Šef istarskog Stožera: 'Bez prijeke potrebe ne putujte u druge županije, a fešte odgodite za proljeće'
Srecko Niketic/PIXSELL

U Istarskoj županiji danas su imali 50 novozaraženih koronavirusom

Šef istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac putem Facebook profila pulskog gradonačelnika Borisa Miletića zajedno se s njim obratio se javnosti te poslao dvije bitne poruke: da stanovnici te županije, ako ne moraju, ne putuju u druge županije i da odlaske na groblja "rastegnu" na što više dana kako se u nedjelju ne bi stvarale gužve na blagdan Svih Svetih. 

U Istarskoj županiji danas su imali 50 novozaraženih koronavirusom. 

Rekonstruirali sve kontakte

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Situacija je očekivana. Radi se o virusima koji dolaze iz mjera samoizolacija. Sustav je rekonstruirao sve kontakte, postavio mjere i sad će još jedno vrijeme dolaziti ti brojevi", rekao je Kozlevac i dodao kako imaju nekoliko slučajeva koji su im došli iz susjednih županija. 

Vezana vijest

Vili Beroš

"Zato bih želio uputiti dva apela. Prvi je da ne putujemo bez potrebe i da ne idemo u druge županije, ako baš nije prijeka potreba, a to je posao ili bolest. A sve drugo, ako se radi o feštama, posjetima, eventima, možemo odgoditi za bolje vrijeme, a to je proljeće. Siguran sam da ćemo onda biti u normalnoj situaciji", kazao je Kozlevac. 

Drugi dio apela se odnosno na obilježavanje blagdana Svih Svetih te je zamolio građane da po danima rasporede odlaske na groblja te da ne idu svi u nedjelju na groblja kako se ne bi stvarale velike gužve. 

Pozvao je stanovnike da se previše ne druže s poznanicima na groblju.  

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!