Ostani doma
Novosti / Hrvatska

loša epidemiološka situacija

Plenković nakon sastanka sa Stožerom: 'Situacija je ozbiljna. Mjere se produljuju i razmatraju se nove'

Sve postojeće mjere se produljuju do daljnjeg

Premijer Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s predstavnicima Nacionalnog stožera, a po završetku je dao izjavu za javnost. 

"Stožer će od sutra produljiti postojeće mjere. Razmatraju se eventualne nove mjere koje bi mogle ići u smjeru konzultacija s ministrom obrazovanja oko online nastave na Sveučilištima i mjere koje se odnose na mogućnosti rada od kuće. Ograničenja se nastavljaju primjenjivati do daljnjega. Situacija je ozbiljna. Trebamo se pridržavati mjera jer što se više budemo pridržavali, zaraza će biti manja", rekao je premijer nakon sastanka dodajući da broj zaraženih posljednjih dana ipak stagnira. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazao je i da je zdravstveni sustav u stanju izdržati broj zaraženih koji imamo. 

Stožer će od sutra imati opet redovite konferfencije - ponedjeljkom, srijedom i petkom u 11 sati. 

Plenković je komentirao i nestanak struje u KB Dubrava, odnosno sabotažu nepoznatog počinitelja za sada, te je kazao da od novog vodstava bolnice očekuje da stanje tamo dovede u red. 

Nije htio spekulirati o projekcijama mogućih brojki zaraženih, hospitaliziranih i umrlih, poručivši da na tome rade stručnjaci.

''Ne kanim, niti itko od od nas kani, spekulirati s brojevima u tom smislu. Vidite i sami da smo i danas u situaciji da imamo najveći broj umrlih. Važno je da se s ovim mjerama smanji zaraza a, sukladno tome, da trendovi za koji tjedan budu drukčiji od ovoga što je danas'', poručio je.

Hrvatska je danas oborila rekord po broju umrlih - u 24 sata preminule su čak 42 osobe, a novozaraženih imamo 2543. 

Plenković vratio Milanoviću

"Otužno, smiješno, jadno, patetično", rekao je o današnjem priopćenju iz Milanovićeva ureda u kojem se tvrdi da ništa od Vlade nisu dobili u vezi sjednice VNS-a. 

Više pročitajte OVDJE

 

Vezana vijest

Koronavirus

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!