Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ŽUPAN ZA DIREKT

Milinović poslao poruku kršiteljima mjera i ispričao detalje borbe protiv korone: 'Zadnjih dana njih šest izgubilo je bitku...'

Posjetite neke od Covid bolnica i odjela i pogledajte strah i čežnju u očima onih koji svaku minutu udahnu kisik boreći se za svoj život

Ličko-senjski župan Darko Milinović javio se za RTL Direkt i opisao svoje nimalo bezazleno iskustvo s koronavirusom. 

Dobio je upalu pluća i završio u bolnici u Gospiću. Disao je uz pomoć kisika, u jednom trenutku liječnici su razmišljali i da ga prebace u respiracijski centar u Rijeku, ali ipak nisu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Milinović je kod kuće, kaže da se osjeća bolje, a anti korona prosvjednicima iz Zagreba poručuje da se obuku i odu na covid odjele.

"17 dana kada sam postao pozitivan, dva dana sam već na kućnoj njezi. Zdravstveno stanje mi se popravlja i nadam se da mogu reći da je Covid infekcija iza mene", kazao je Milinović te se zahvalio svom osoblju gospićke bolnice što su vodili brigu o njih dvadesetak.

Vezana vijest

Sljeme

"Nažalost, neki nisu imali te sreće i u zadnja dva dana je njih pet ili šest izgubilo bitku i podleglo", kazao je Milinović. Iskoristio je priliku poslati poruku onima koji se neodgovorno ponašaju u vezi zaštite od pandemije, a posebno je istaknuo prosvjed koji se za vikend održao na Trgu bana Jelačića. 

Posjetite neku od Covid bolnica

"Obucite se i posjetite neke od Covid bolnica i odjela i neka pogledaju strah i čežnju u očima onih koji svaku minutu udahnu kisik boreći se za svoj život. Ili neka poslušaju čežnju u riječima majke, oca, bake, djeda ili prijatelja kada pitaju liječnike kako su njihovi najmiliji", kazao je. 

"U zadnje vrijeme je prečesto slučaj da im liječnik odgovara: ovu bitku smo izgubili", dodao je Milinović za Direkt. Poručio im je da je ljudsko pravo "taj udah i borba za život". 

"Svojim neodgovornim ponašanjem nemojte onemogućavati ljudima da prežive i da se bore za svoj život. Pomislite jeste li možda vi jedni od uzroka one rečenice: ovu bitku smo izgubili", kazao je Milinović. 

Podrška Stožeru i Vladi

Dao je punu podršku Stožeru i Vladi. Budite hrabri i odlučni u donošenju i najtežih mjera ako one znače spašavanje barem jednog ljudskog života. Držite se!" zaključio je Milinović. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!