Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nekoliko je prijedloga

Bandić najavljuje nove strože mjere za Zagreb! Navodno će strategija metropole biti nikad do sada još viđena u Hrvatskoj

Zbog 90 posto pozitivnih slučajeva koji su asimptomatski ide se u smjeru novih mjera. Nekoliko je prijedloga, kaže Šostar

I dok prvi čovjek Vlade ne vidi razloga za uvođenje novih mjera u zemlji, prvi čovjek Zagreba ih najavljuje vrlo brzo. Navodno će strategija metropole biti nikad do sada još viđena u Hrvatskoj. doznajemo da je zapelo u dogovorima, pa detalji nisu otkriveni ni nakon virtualnog sastanka s ugostiteljima.

705 je novozaraženih u Zagrebu, a aktivnih slučajeva je više od 3200. Iz Nastavnog zavoda Dr. Andrija Štampar kažu da - iako je stagnacija, više od 35 posto testiranih je pozitivno.

"Mi ćemo danas i sutra raspravljati i vidjeti da nađemo neki balans u mjerama, što će biti najbolje i najefikasnije za grad Zagreb", kazao je Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ Dr. Andrija Štampar.

Zbog 90 posto pozitivnih slučajeva koji su asimptomatski ide se u smjeru novih mjera. Nekoliko je prijedloga, kaže Šostar, ali bez detalja.

"Bit će malo drugačije. Bit će povezano isključivo sa zdravljem. Bliži se vrijeme Adventa, Božića, nastojat ćemo da ne budemo Grinchevi, da ne upropastimo ljudima Božić, a da istovremeno im sačuvamo zdravlje, vidimo da će Advent biti u puno manjem opsegu nego što je ikad bio", kazao je Šostar.

Upravo je prije dva dana na predstavljanju nikad manjeg Adventa nove mjere najavio i gradonačelnik Milan Bandić.

Vezana vijest

ozren

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita"Mislim da ono što ćemo koncem tjedna najaviti, a od idućeg tjedna počet provodit je na tragu očekivanja grada Zagreba koji treba prednjačiti i nuditi nova rješenja i sasvim novu kvalitetu u borbu protiv nevidljive bolesti", kazao je Bandić.

Ipak, ugostitelji kažu da se nove mjere u Zagrebu neće odnositi na njih. Trenutačno se, tvrde, u gradu ne planira uvesti ni skraćivanje radnog vremena kafića ni restorana, a ni zatvaranje nije opcija.

"Mi ne očekujemo daljnje mjere i ne možemo ih prihvatit zato što smo prihvatili ove sadašnje mjere sa najvećim razmacima i na način da spriječe zarazu", kazao je Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Vezana vijest

Slovenija


Zeleno svjetlo za nove mjere mogli bi dobiti i od nacionalnog stožera koji je tako prihvatio prošlog tjedna strože prijedloge Varaždinske županije, a ovog Šibensko-kninske i Krapinsko- zagorske.

Stožeri bi trebali preuzeti odgovornost i na svojem teritoriju donijeti strože mjere sukladno onome što vide da je problem, a to oni najbolje vide jer dnevno prate situaciju i znaju što se na njihovom teritoriju događa. Stožer uvijek kad je opravdano podrži županijske stožere.

Tijekom popodneva su se razrađivali zadnji detalji u gradskom Uredu za zdravstvo, a nastavit će se i sutra, kako bi sve bilo spremno za ponedjeljak. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!