Ostani doma
Novosti / Hrvatska

poruka premijera

Plenković: 'U Vukovar ide i Boris Milošević! To je jako važna poruka, na tragu naše politike pomirbe, gledanja u budućnost i suživota'

'U Vukovaru će uz mene biti Tomo Medved i Boris Milošević te ministar Banožić, ministrica Tramišak i ministar Aladrović', kazao je Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. za projekt Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu (O-ZIP) na Institutu Ruđer Bošković.

Nakon toga, obišao je izložbu "EU fondovi mijenjaju Hrvatsku", izložbu fotografija EU projekata. U pratnji predsjednika Vlade bila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na početku je premijer Plenković rekao:

"Umjesto klasičnih Dana otvorenih vrata, ovog puta je odlučeno napraviti izložbu na Zrinjevcu. Pet najvrednijih projekata financiranih iz EU su Pelješki most, LNG terminal na Krku, širokopojasni internet, zračna luka Dubrovnik i ovaj OZIP na Institutu Ruđer Bošković", nabrojio je na početku predsjednik Vlade i dodao:

"Kad se sve zbroji Hrvatska na raspolaganju ima 24,2 milijarde eura u idućih deset godina za ekonomski i društveni razvoj", naglasio je i zahvalio ministrici Tramišak.

Na pitanje naše reporterke Damire Gregoret tko iz Vlade ide u Vukovar, Plenković je rekao:

"Postoji zahtjev Stožera da ne rade ugostiteljski objekti"

"U Vukovaru će uz mene biti potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević te ministri Mario Banožić, ministrica Tramišak i ministar Aladrović", kazao je Plenković. 

Premijer je dodao da u Škabrnju ide ministar Grlić, mnistrica Vučković i Ivan Malenica.

"Gospodin Pupovac s drugim predstavnicima SDSS-a uobičajeno dolazi u Vukovar dan ranije. Predlažem da on i drugi predsatavnici SDSS-a sami kažu o tome. Koliko znam, sutra će biti tamo", istaknuo je Plenković. Na pitanje je li dolazak Borisa Miloševića u Vukovar dobar znak, kazao je:

"Mislim da je to jako važna poruka, na tragu naše politike pomirbe, gledanja u budućnost i suživota. S obilježavanjima koja su krenula dolaskom Borisa Miloševića u Knin i dalje zaokružujemo geste koje su važne i bitne za Hrvatsku u četvrtom desetljeću njezine demokracije", rekao je premijer Plenković podsjetivši da je to postao neradni dan zahvaljujući njegovoj Vladi.

Na pitanje o dolasku predsjednika Zorana Milanovića u Vukovar, Plenković je rekao da nema informacija:

"Očekujem da ta pitanja postavljate Uredu predsjednika. Ne znam hoće li doći. Kad bude jasno kani li predsjednik ili ne doći u Vukovar, možemo to komentirati", naglasio je i potom nastavio:

"Postoji zahtjev Stožera da ne rade ugostiteljski objekti čime se sprečavaju situacije u kojima može doći do širenja zaraze. Bitna su dva trenutka - obilježavanje u blizini vukovarske memorijalne bolnice, a drugi misa na memorijalnom groblju. Ostalo je Kolona sjećanja na otvorenom uz intenciju da se hoda u skupinama po 25 ljudi. Ako će se ljudi držati razmaka, mislim da ćemo napraviti sve potrebno", osvrnuo se Plenković na organizaciju Kolone sjećanja u Vukovaru. 

Upitan da prokomentira ispriku Miroslava Škore što je bio član HDZ-a, Plenković je rekao da nije ni znao da ima konferenciju.

"Riječ je o odgovornosti pravne osobe koja se izvlači iz krivnje pojedinaca, to je okvir. Naši će odvjetnici uložiti žalbu u zakonskom roku", istaknuo je premijer i predsjednik HDZ-a.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!