Ostani doma
Novosti / Hrvatska

stravično ubojstvo u vukovaru

Potresna priča hrvatskog olimpijca za RTL: 'Vidjeli smo djedovo tijelo na televiziji. Ležao je zaklan, izvađenih očiju'

Hrvatski veslač David Šain želi pronaći posmrtne ostatke djeda koji je poginuo kao civil

U Vukovaru još uvijek je preko 300 nestalih. Mnoge obitelji još tragaju za svojim najmilijima. Jedan od nestalih je i djed hrvatskog veslača i olimpijca Davida Šaina.

''Dan sjećanja mi budi bolna sjećanja i svake godine sam ovdje i dolazit ću ovdje uvijek dok god sam živ i zdrav, dok mogao hodati. Nažalost za mene i za moju obitelj rat još nije završio, jer tražimo postsmrtne ostatke mog djeda koji je kao civil poginuo na pad sela Ernestinova dva dana nakon pada Vukovara. Neprijatelj je nakon pada Vukovara dobio krila i onda su oni počeli svugdje izlaziti iz mišjih rupa i priključivati se neprijatelju koji je izvana dolazio'', rekao je Šain u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Damirom Gregoret.  

Vezana vijest

svijeća vukovar

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Opisao je i stravično ubojstvog svog djeda za koje je obitelj saznala iz snimke novosadske televizije. 

''Moj djed je kao civilna žrtva poginuo. Sve je snimljeno. Snimku je snimila novosadska televizija, inscenirala je snimka tako da on leži na podu, zaklan, izvađenih očiju i  odrezanih ušiju. Pokraj je još bila fotografija bake i njega s vjenčanja, i oni su tada uz tu snimku rekli da to ustaška vojska radi svima onima koji neće ići u ustašku vojsku, a zapravo je to bila njihova propaganda. Na taj način je dokazano da je djed ubijen, ali ja ga još uvijek tražim'', kazao je Šain.

I njegova majka i baka su tražile njegove posmrtne ostatke. Baka je nedugo prije smrti odustala od potrage, no on i njegova majku nisu. 

''Vjerujem da ćemo ga uskoro pronaći'', odlučno je rekao hrvatski olimpijac. 

Nije upoznat s tim je li bilo procesuiranja za taj zločin i tko je počinitelj. Tvrdi kako to i nije nešto što njega zanima.

''Prvo i jedino mi je bitno da djeda pronađem'', kazao je Šain za RTL. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!