Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Nije bio pravi trenutak

Načelnik Bubnjar: 'Kad Pupovac bude došao u Škabrnju, onda znamo da neće biti problema oko suživota i pomirbe'

Bubnjar je ustvrdio da dolazak Milorada Pupovca treba temeljitije pripremiti

Baš kao i u Vukovaru, tako je i ovogodišnja, 29. obljetnica stradanja u Škabrnji bila atipična.

U Škabrnji je bila i RTL-ova reporterka Nikolina Radić koja je razgovarala s organizatorima.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Događanjem je koordinirao općinski načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar.

"Ove godine je bilo zahtjevno. Zbog specifičnih okolnost, dosta toga se izmijenilo. Moram se zahvaliti svima koji sui sudjelovali na komemoraciji u Škabrnji, organizatorima, Stožeru, ali i onima koji su počast žrtvama odali iz svojih domova", kazao je Bubnjar. 

Bio je najavljen i dolazak Milorada Pupovca u Škabrnju, a kako je za RTL potvrdio Bubnjar, on je tu obavijest primio jučer. 

"Osjetio sam da ne bi bila prigoda da Pupovac ove godine buide u Škabrnji i da to ne bi donijelo rezultate onoga što svi želimo, a to je mir, pomirba i relaksirajuća budućnost i suživot. Mislim da njegov dolazak moramo temeljitije pripremiti. Kad se to dogodi u Škabrnji, onda znamo da neće biti problema suživota i pomirbe", ustvrdio je Bubnjar. 

Reporterka ga je upitala hoće li Pupovac u Škabrnju doći baš na ovaj dan ili će to biti neki drugi dan. 

"Naši ljudi su dali život za Hrvatsku, pa nam neće biti problem podnijeti i ovu žrtvu i nadići sebe, a sve za dobrobit i budućnost hrvatskog naroda", kazao je Bubnjar.

Iduće godine bit će 30. obljetnica masakra u Škabrnji, zločina za koji jošuvijek nitko nije odgovarao. Bubnjar je upitan i nada li se da će se do iduće godine nešto promijeniti. 

"Ja sam svjedok koliki je to napor naših istražnih i pravosudnih tijela. Ja mislim da je  vrijeme da se i institucije države Srbije budu susretljivije i da pruže ruku našim institucijama. Tek tada možemo očekivati bolje rezultate po pitanju otkrivanja zločina. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!