Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Pogoršavat će se do nedjelje

Stigla je očekivana promjena vremena: Platak se jutros probudio u bijelom, svi se pripremaju za nadolazeću zimu

Dijelovima autoceste od Rijeke prema Zagrebu mogu samo osobna vozila

Zima kuca na vrata, a promjena vremena donijela je snijeg, niske temperature, buru i probleme u prometu. U prekidu su bile gotovo sve trajektne i katamaranske linije.

Pojedine prometnice otvorene su i dalje samo za osobna vozila. Zabijelio se i Platak

A prvi ozbiljniji snijeg već nekoliko sati kasnije prorijedila je bura. No, na nuli u zraku padao je čitav dan. To je i nada da će zima biti hladnija od protekle, u kojoj zbog visokih temperatura, skijaška sezona nije bila kakvoj su se ovdje nadali.

"Mi očekujemo poslije 10. prosinca da bi mogli početi raditi snijeg, a negdje 15. već, ako nam vremenski uvjeti dozvole, da bi mogli otvoriti skijalište", kazao je Marino Smeraldo, voditelj Skijaškog centra Platak. 

A zabijelilo se i more - od kovitlanja bure.

Vezana vijest

hac

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Promjena vremena zbilja je osjetna. Temperature nisu toliko niske koliko je osjet nizak zbog bure koja puše, a ako lovimo buru, onda osim Senja, naravno, uvijek idemo i u Bakarac.

Cijelo brdo, ali ne snijega, nego soli u Delnicama, koje su ekipi RTL-a dočekale na oko tri  stupnja. Zbog niskih temperatura i moguće poledice zimske službe moraju biti spremne. Stanovnici su spremni već odavno.

"Drva se spremaju na ljeto, to po 15, 20 metara, zavisi. Meni je mama živjela, ona je po 20 metara drva spremala", rekla je Ivanka Brajdić iz Rijeke. 

"Sa snijegom se ne zna, može pasti sutra, a može biti da ga do Božića ne bude", smatra Marijan Rožmanić iz Delnica. 

A prema najavama, narednih ga dana neće biti.

Vezana vijest

Arktik led

"Nama već pripravnost za zimsku službu započinje već s 15. listopada mi smo u ovom trenutku stvarno duboko već ušli u taj dio pripravnosti za zimsku službu", ustvrdio je Valentin Crljenko, voditelj Tehničke jedinice Delnice HAC. 

Dijelovima autoceste od Rijeke prema Zagrebu mogu samo osobna vozila, ali i za njih bi bilo bolje da narednih dana miruju, jer vrijeme će se pogoršavati do nedjelje. Najavljeni su novi naleti vjetra i izrazito niske temperature. U Dallmaciji se najjači udari bure tek očekuju.

Preporučujemo ti još sadržaja
Te

Reci što misliš!