Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Robert Vugrin

Načelnik Stožera Varaždinske županije: 'Ograničavanje djelatnosti obuhvaća tri posto zaposlenih'

Vugrin ističe kako su strože mjere pokušaj izbjegavanja stvarnog zatvaranja

Varaždinska županija je po broju novozaraženih osoba u tjedan dana najgora u Europi. Župan smatra da su nove mjere jedino rješenje.  

Najmanje iduća dva tjedna sjever Hrvatske živjet će pod strogim epidemiološkim mjerama, a načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin za RTL pojašnjava kada one stupaju na snagu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jako smo zahvalni da su mjere konačno donesene. Vjerujem da će nam te mjere pomoći da se epidemiološka situacija popravi i da se maknemo s tog neslavnog prvog mjesta regija s njagorom epidemiološkom slikom, a dati će i bolju priliku zdravstvenom osoblju i svima koji se žrtvuju za zdravstveni sustav", rekao je Vugrin.

Postavlja se i pitanje što sa školama.

Vezana vijest

Sportski Centar Varaždin

"Već postoji koordinacija sa ravnateljima srednjih škola i oni su prihvatili sugestiju županijskog Stožera i od ponedjeljka, sljedećih dva tjedna će sve srednje škole na području Varaždinske županije imati online nastavu. Isto vrijedi i za Sveučilište Sjever", poručio je Vugrin.

Veliki problem zbog zatvaranja je pitanje kompenzacija vlasnicima ugostiteljskih objekata koji više ne mogu raditi.

Vezana vijest

koronavirus

"Apsolutno shvaćam ugostitelje. I bez ovih mjera oni imaju izuzetno tešku godinu iza sebe. Mogu reći da osobno, a i stranački podupiremo izjave i stavove predsjednika Udruge ugostitelja gospodina Medaka koji jasno shvaća situaciju i traži kompenzacijske mjere po uzoru na Austriju i Njemačku. To je apsolutno korektan zahtjev", izjavio je Vugrin i dodao da sa ovakvim mjere žele izbjeći pravi lockdown.

"Daleko smo mi od lockdowna. Ograničavanje djelatnosti obuhvaća svega tri posto ukupno zaposlenih na području Varaždinske županije", rekao je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!