Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Sjednica VNS-a

Milanović poručio Plenkoviću da će mu doći u Banske dvore

Milanović poručio Plenkoviću da će mu doći u Banske dvore
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik Republike je uvjeren kako su u Vladi RH osigurani i epidemiološki uvjeti za održavanje sjednicu VNS-a

Iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića stiglo je priopćenje kojim Milanović pristaje da sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost bude održana u Vladi. 

Priopćenje prenosimo u cjelosti: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Predsjednik Republike predložio predsjedniku Vlade da se sjednica VNS-a održi u Vladi RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović predložio je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi u Vladi RH.

Predsjednik Vlade Plenković u petak je po prvi puta dao do znanja kako ne pristaje da se sjednica VNS-a održi u Uredu predsjednika Republike Hrvatske (vila Weiss) zato što 'smatra da je red' da on bude domaćin sjednice.

Iako predsjednik Milanović sazivanje sjednice VNS-a od početka vidi kao državni posao, a ne transakcijski odnos, sa zadovoljstvom će prihvatiti želju predsjednika Vlade da bude 'dobar domaćin' i doći na sjednicu VNS-a u Vladu RH.

Vezana vijest

Milanović, Plenković

Budući da je u Vladi RH, u prostoriji manjoj od one u vili Weisss, u petak održana i sjednica Vladinog Zdravstvenog savjeta na kojemu je bio veći broj sudionika, Predsjednik Republike je uvjeren kako su u Vladi RH osigurani i epidemiološki uvjeti za održavanje sjednicu VNS-a (iako 'nebitno je to', kao što jučer reče predsjednik Vlade).

Zbog važnosti VNS-a i specifičnosti rasprave, Predsjednik Republike drži kako se sjednice trebaju održavati samo u Uredu predsjednika Republike ili Vladi RH, eventualno u Hrvatskom saboru, te da je svaka druga lokacija neprihvatljiva", stoji u priopćenju. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!