Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Vozilo KB-a Merkur

Prvi u transplantaciji organa u Hrvatskoj, a prevoze ih u kombiju koji se raspada i kvari: 'Otkazivale su mu i kočnice'

Prvi u transplantaciji organa u Hrvatskoj, a prevoze ih u kombiju koji se raspada i kvari: 'Otkazivale su mu i kočnice'
Ilustracija/Matija Habljak/PIXSELL

Ravnatelj KB-a Merkur Mario Starešinić kaže da su od Ministarstva zdravstva dobili zamjenski kombi, ali i on se u međuvremenu pokvario

Unatoč tome što KB Merkur prednjači u transplantacijama organa u Hrvatskoj, anonimna dojava djelatnika upozorila je na ozbiljan problem s kojim se suočavaju, a to je da se organi prevoze u raspadajućem kombiju, javlja 24 sata.

Problem je to koji traje već jako dugo, a nije se dogodilo jednom, kazao je za 24 sata anonimni djelatnik. Svako toliko kombi se pokvari i ostavi ih na cesti, a nedavno su mu, na putu do druge bolnice, otkazale i kočnice.

Vezana vijest

Transplantacija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Problem je potvrdio i voditelj Centra za transplantaciju solidnih organa i hepatobilijarnu kirurgiju KB-a Merkur, prim.dr. Branislav Kocman. ''Prije epidemije bili smo kod tadašnjeg ministra Kujundžića koji je obećao riješiti problem, no onda je on otišao, došla je epidemija i nitko nam nije pomogao. Bolnica sama ne može kupiti kombi. S ovim su ljudi ostajali na cesti, otkazivale su kočnice, i teško je funkcionirati s takvim vozilom'', rekao je za 24 sata Kocman.

Ravnatelj KB-a Merkur Mario Starešinić kaže da su od Ministarstva zdravstva dobili zamjenski kombi, ali i on se u međuvremenu pokvario. Iz Ministarstva poručuju da će, kaže Starenišić, problem biti riješen.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!