Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nisu baš složni

Vodstvo u Varaždinu podijeljeno je oko novih mjera: 'Pijenje kave na otvorenom, ne vidim problem'

Vodstvo u Varaždinu podijeljeno je oko novih mjera: 'Pijenje kave na otvorenom, ne vidim problem'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vodstvo u Varaždinu podijeljenog je mišljenja oko novih mjera

Dok pandemija koronavirusa u Hrvatskoj uzima svog maha, a danas je zabilježeno 3308 novih slučajeva zaraze, vodstvo u Varaždinu podijeljenog je mišljenja kada je u pitanju učinkovitost mjera koje su na snazi u Varaždinskoj županiji, javlja Varaždinski.hr.

Varaždinski župan Radimir Čačić i gradonačelnik Ivan Čehok ne slažu se oko pristupa suzbijanju širenja virusa. U prilog tome ide i mišljenje Čehoka da mjere koje je Čačić jasno zagovarao ne funkcioniraju, odnosno, da kafići nisu problem, nego proizvodni pogoni.

Vezana vijest

koronavirus

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Nas i Međimuraca imao kao u jednoj Ljubljani, pa sad zamislite da tamo u dvije ulice kafići ne rade, a u dvije rade. Sad ćemo samo jedni druge zaraziti! A najveći problem su trgovački centri, koji rade'', kazao je za Varaždinski.hr Čehok.

S time se očigledno slaže i šef varaždinskog HDZ-a i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan koji je na Facebooku objavio kako pije kavu u Čakovcu gdje kafići nisu zatvoreni.

Objavljuje Damir HabijanSubota, 21. studenoga 2020.

''Da, to je moj komentar ovih mjera. Pijenje kave na otvorenom, ne vidim u čemu je problem. Nisam protiv mjera, ali nisam za ovakve mjere'', komentirao je za Varaždinski Habijan dodavši da su dosadašnja istraživanja pokazala da se više ljudi zarazilo u trgovinama i školama, nego u kafićima.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!