Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Trebali su biti u izolaciji

Zaraženi koronom u Varaždinskoj županiji organizirali feštu i pokušali prijeći granicu

Zaraženi koronom u Varaždinskoj županiji organizirali feštu i pokušali prijeći granicu
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Napominju kako će se protiv svih navedenih osoba, podnijeti kaznene prijave

Policijska uprava varaždinska navodi kako je u proteklom razdoblju, a posebno ovog vikenda, na području Varaždinske županije zabilježeno više kršenja izrečenih mjera naziva covid – liječenje u kući.

Vezana vijest

Vatrogasci

Iz policije kažu da su osobe, koje su trebale biti u izolaciji, pristupile u stanicu za tehnički pregled radi registracije vozila, došle u trgovinu po namirnice, organizirale feštu u vikend kući te pokušale prijeći državnu granicu radi odlaska na rad u inozemstvu. Iz PU varaždinske skreću pozornost građanima kojima su izrečene takve mjere da budu odgovorni prema sebi i drugim osobama te da poštuju mjere izrečene od nadležnih epidemioloških službi u cilju sprječavanja širenja pandemije koronavirusa.

Napominju kako će se protiv svih navedenih osoba, podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti iz članka 180. Kaznenog zakona.Navode da su sve osobe kojima je izrečena jedna od mjera od strane epidemiologa - samoizolacija ili liječenje u kući, evidentirane te su kao takve vidljive prilikom traženja bilo koje usluge u državnim ili javnim ustanovama.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!