Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Red je red

Sabornica gotovo prazna, a Jandroković izbacuje zastupnike jer ih je - previše!

Prema poslovničkoj odredbi donesenoj zbog epidemije, u sabornici smije biti samo određen broj zastupnika svake grupacije

Sabor je jutros trebao nastaviti raspravljati o amandmanima na proračun koje Vlada uglavnom odbija - danas su na redu godišnji planovi Hrvatskih željeznica i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Međutim, zaiskrilo je između Mostovaca i predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića.

Mostovac Miro Bulj je prozvao HDZ, jer njihovih zastupnika nema u sabornici, na što je uslijedila rasprava u kojoj je Jandroković shvatio da je u dvorani previše zastupnika iz Mosta. Naime, prema poslovničkoj odredbi donesenoj zbog epidemije, u sabornici smije biti samo određen broj zastupnika svake grupacije, a to za Most znači da ih smije biti samo dvoje. Mostovci su, međutim, kazali kako ne žele izaći jer nema HDZ-ovaca, pa su epidemiološka pravila o broju zastupnika u dvorani ispoštovana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovdje može biti 41 zastupnik, a nema ih. Nema vaših zastupnika pa će nas biti četvero. Sramite se", kazali su zastupnici Mosta, na što je Jandroković odredio stanku da se dogovore koja dvojica će biti u dvorani. 

Vezana vijest

Marijana Petir

"To nisu vaše klupe"

"Vidim da ovdje ima previše zastupnika Suverenista i previše zastupnika Mosta. Ako to ne napravite, počet ću davati opomene, prvu, drugu, treću, četvrtu i da na kraju nećete moći dva dana nazočiti raspravama, što ne bih želio. Maknite se na svoja mjesta, prvo, to nisu vaše klupe", kazao je Jandroković.

"Evo dragi građani, pogledajte, nikoga iz HDZ-a nema, a nas tjeraju iz sabornice dok se raspravlja o proračunu Republike Hrvatske. Gdje su vam zastupnici?" pitao je Nikola Grmoja iz Mosta.

Dosta, neću se svađati, kazao je Jandroković, odredio stanku i napustio sabornicu.

Ni nakon stanke nije bilo po Jandrokovićevom, odnosno prema poslovničkim pravilima, pa je predsjednik Sabora odredio novu. Tek nakon treće je u polupraznoj sabornici broj mostovaca sveden na propisanu razinu i Sabor je nastavio s radom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!