Ostani doma
Novosti / Hrvatska

situacija je ozbiljna

I Vrbnik na Krku novo je žarište. Nastava se već održava online, čeka se zatvaranje tamošnjih kafića i restorana

Vjerojatno prvi put u povijesti Vrbnika - od danas nema misa.

Život se ovih dana ne odvija na ulicama, već iza zatvorenih vrata. Situacija je ozbiljna, grad od 900 stanovnika ima više od 30 zaraženih.

"Od 83 učenika imamo čak pet pozitivnih učenika na covid. Mislim da su svi svjesni situacije, imamo podršku roditelja, učenika i svi gledamo donositi odluke u interesu zdravlja djece i svih djelatnika škole", kazao je Serđo Samblić, ravnatelj OŠ Fran Krsto Frankopan.
Zahtjev za strože mjere poslan je Nacionalnom stožeru. A sve to iz izolacije, pozitivan na koronu, obavlja čelnik lokalnog stožera i načelnik Općine.

"Još jednom apeliram na sve da izbjegavaju bilo kakva druženja, bilo kakve kontakte, da izbjegavaju zatvorene prostore. Jednostavno pozivam stanovništvo da ostane doma", kazao je Dragan Zahija(HDZ)/načelnik Općine Vrbnik.

Vezana vijest

korona zagreb


Crkvena zvona šute. Župnik kaže - to se još nikada nije dogodilo. U petak je, na molbu stožera, nazvao krčog biskupa.

"Ja sam odmah rekao, Dragane ja bih jako rado, ali moram pitati biskupa i čim sam s njim prestao govoriti, ja sam zvao biskupiju, ali njega nije bilo. Sinoć on mene zove da je našao dopis civilne zaštite, meni ga nisu bili poslali. Bismo li to mogli činiti samo za Vrbnik.. Ja velim, oče biskupe, ako vi mislite da je to potrebno, zatvorimo", kaže mons. Ivan Brnić, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije. 

Čeka se odobrenje za zatvaranje kafića. Poljoprivredna zadruga Vrbnik, iz koje dolazi poznata žlahtina- ne radi. Upravitelj Zadruge iz izolacije poručuje da podržava mjere. Slažu se i gosti vrbničkih kafića.
Grad koji je donedavno imao jako dobru epidemiološku situaciju, sada je žarište. No, to će, poručuju, promijeniti. A da su u toj namjeri ozbiljni vidi se i po slici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!