Ostani doma
Novosti / Hrvatska

o sutrašnjem prosvjedu

Šef sindikata Preporod Željko Stipić o neslužbenoj informaciji da sve srednje škole idu online

Nama je nametnula obveza koja se pokazala besmislenom i koja oduzima puno energije a to je rad s učenicima koji su u samoizolaciji, kazao je Stipić

Šef sindikata Preporod Željko Stipić koji za sutra organizira prosvjed učitelja i nastavnika pred Ministarstvom za RTL Direkt govori o prosvjedu, njihovim zahtjevima i problemima s kojima suočavaju prosvjetni djelatnici. 

Prije početka emisije rekli ste sa nije sigurno da će sve škole ostati na dosadašnjem modelu te da sve srednje škole idu na online nastavu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ja ne bih tu špekulirao, to su neslužbene informacije, svakog sata dolaze nove i vidjet ćemo u kojem će se smjeru to odvijati,tako da do tada nema smisla o tome govoriti. 

Mislite da je pravo vrijeme za prosvjed?

Nikad nije pravo vrijeme za prosvjed, niti mi kao ni sindikat ni članstvo nije sretno kada mora prosvjedovati. No, četiri mjeseca pokušavamo uspostaviti dijalog s ministrom jer imamo četiri konkretna problema i nudimo četiri  rješenja i nadamo se da će sutrašnji prosvjed dovršit do toga da sjednemo i krenemo stvari pokretati u pravom smjeru. 

Nama je nametnula obveza koja se pokazala besmislenom i koja oduzima puno energije a to je rad s učenicima koji su u samoizolaciji, sada je to veliki broj i svaki učitelj ima čak i deset takvih učenika. Tako kada odradimo redovnu nastavu, poslijepodne treba raditi s tim učenicima. To nije plaćeno i nije ničim ni regulirano, to je siva sezona i to jer nedopustivo.  

Vezana vijest

fuchs

Mi ne tražimo da se taj dio koji radimo od doma plati, u šestom mjesecu govorili o tom pitanjima da poslodavac traži da koristimo vlastito računalo, plaćamo internet i ostale troškove, a da poslodavac nema nikakvu obvezu prema tom radniku po tom pitanju. A što se tiče većih plaća od sljedeće godine, ja ne bih zbrajao kruške i jabuke, nemojmo biti licemjerni to je rezultat određenih dogovora, ova vlada je znala da će biti suočena sa sudskim sporovima ako to ne ispoštuje.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!