Ostani doma
Novosti / Hrvatska

STANJE PO ŽUPANIJAMA

Milinović za RTL: 'U Vrhovinama i Donjem Lapcu nema zaraženih, tamo treba liberalizirati mjere'

Ličko-senjska županija nema problema s Covid krevetima

Istarska županija zatražila je od Nacionalnog stožera izuzeće od novih, strožih mjera. Načelnik njihova stožera Dino Kozlevac tvrdi da kafići i restorani nisu žarišta i traže da ostanu otvoreni još barem osam dana.

Pao broj hospitaliziranih

Poseban pristup predlaže i Ličko-senjska županija koja nema problema s Covid krevetima, broj hospitaliziranih je pao s 50 na 40 pacijenata pa imaju još dvadesetak slobodnih kreveta dok teže bolesnike prevoze u Rijeku.  

Vezana vijest

koronavirus

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Profil pacijenata je bitno drugačiji nego unatrag dva mjeseca. Tada su bili većinom stariji pacijenti s masom morbiditet. Za razliku od tog perioda, sada imamo dosta mlađih osoba sa značajnim pneumonijama, sepsama koji se liječe u našoj bolnici. Većinom su muškarci. Imamo pacijente koji su mlađi od '80. godišta'', izjavila je Sandra Čubelić, ravnateljica Opće bolnice Gospić. 

Lika nije toliko gusto naseljena koliko su to druge regije u Hrvatskoj, većinom je riječ o starijem stanovništvu koje živi u ruralnim naseljima. No postoje i mjesta koja su potpuno korona free poput Donjeg Lapca i Vrhovine. 

''Ja sam zagovornik mjera koje bi bile točkaste što se cijele Hrvatske tiče, a jednako tako i na području županije. U Vrhovinama i Donjem Lapcu nema zaraženih, tamo treba liberalizirati mjere. Možda je bolji  primjer Novalja. Novalja ima šest aktivnih slučajeva.U ponedjeljak ćemo imati jedan sastanak da vidimo hoćemo li zatražiti od Stožera liberalizaciju pojedinih mjera tamo gdje je epidemiološka situacija
dobra'', rekao je ličko-senjski župan Darko Milinović.

Župan vjeruje da će Nacionalni stožer sigurno razmotriti prijedloge njegove i drugih županija. 

''Najlakše je zatvoriti, za to trebaju biti stvoreni nekakvi uvjeti, pa kad je ovakva situacija, a teška je situacija u Hrvatskoj. Treba omogućiti onima koji zadovoljavaju epidemiološke uvjete da barem  koliko-toliko rade'', smatra lički župan.

Milinović je pojasnio da se na sastanku s ostalim županima suprotstavio tome da cijela Hrvatska ima model Međimurja i Varaždinske županije. Nijedan župan osim Čačića na tom sastanku nije bio za uvođenje strožih mjera, svjedoči Milinović.

Vezana vijest

Dino Kozlevac

Komentirao je i svoje zdravstveno stanje. 

''Dobro sam, radim. Polako se uvodim u moje dnevne ritmove. Ne bi se cijepio samo iz jednog razloga, zato što sam prebolio koronavirus. Ja sam po zadnjim podacima, šest mjeseci siguran od nove zaraze, a da nisam prebolio, cijepio bi se. Naravno u onom trenutku kad bi došao na red'', pojasnio je Milinović.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!