Ostani doma
Novosti / Hrvatska

subotnje prijepodne

FOTO Kava na rivi se mora popiti: Splićani doskočili zabranama Stožera! Sve je promatrala i policija

FOTO Kava na rivi se mora popiti: Splićani doskočili zabranama Stožera! Sve je promatrala i policija
Ivo Cagalj/PIXSELL

Građani su pronašli način kako zadržati stare navike

Ispijanje kave u kafićima jedna je od najdražih navika u Hrvatskoj. Stoga je epidemiološka mjera zatvaranja kafića Hrvatima vjerojatno najteže pala. Nove mjere stupile su na snagu zato što je ovog tjedna probijena granica od 4000 zaraženih u jednom danu.

Navike se teško mijenjaju

Stoga je Nacionalni stožer zajedno s Vladom odlučio postrožiti mjere. Nove mjere trajat će do 21. prosinca, a ako se situacija ne poboljša, mogu se i produžiti. Javnosti se povodom stupanja na snagu obratio i premijer Andrej Plenković.

Građani su pronašli način kako zadržati stare navike

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Novim je mjerama cilj zaštititi zdravlje, spasiti živote ljudi i smanjiti opterećenje u zdravstvenom sustavu. Da bismo u tome uspjeli, moramo učiniti sve da zaštitimo najugroženije među nama i zato moramo ponovno osvijestiti opasnost koja prijeti od ovog virusa'', kazao je Plenković. 

No, navike se teško mijenjaju. Pogotovo jutarnja subotnja kava u kojoj građani posebno vole uživati. Splićani su se stoga ipak dosjetili kako i dalje uživati u druženju, suncu i omiljenom napitku. Sjeli su na terase zatvorenih kafića i uživali u suncu s -kavom za van. Većina ih nije imala maske jer su sjedili na otvorenom. 

Sve je promatrala iz prikrajka i policija, a jesu li nešto i poduzeli, saznat ćemo. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!