Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ODGOVOR RTL-U

Policija o privođenju državnog tajnika: 'Postupali smo u skladu sa zakonom, a ne zbog intervencije drugih'

Policija o privođenju državnog tajnika: 'Postupali smo u skladu sa zakonom, a ne zbog intervencije drugih'
Sanjin Strukic/PIXSELL

Vukovarska policija za RTL je odgovorila na optužbe u slučaju njihova postupanja s državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja

Vukovarska policija za RTL je odgovorila na optužbe u slučaju njihova postupanja s državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja Stjepanom Sučićem koji je zatečen u ugostiteljskom objektu u Vukovaru nakon što su već mjere bile na snazi i u kojem tada nije smjelo biti ljudi. 

"Postupanje policije u ovom događaju je bilo isključivo na temelju zakonskih ovlasti, a nikako zbog navodnih intervencija drugih subjekata", odgovorio je RTL-u glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković

"Za sredstvima prisile kod Sučića nije bilo potrebe"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodali su kako sredstva prisile nisu primijenjene na Sučiću već na drugoj osobi. "Kao što smo naveli u jučerašnjem priopćenju, sredstva prisile su uporabljena prema jednoj osobi, kako je to i zahtijevala situacija, dok u slučaju 61-godišnjaka koji se u službene prostorije dovodio zbog utvrđivanja identiteta, nije bilo potrebe za tim", stoji u odgovoru čime se objašnjava da nije bilo potrebe prisilno Sučića dovesti u policijsku postaju. 

Vezana vijest

Andrej Plenković

"Nakon provedene prekršajne obrade nismo imali za obvezu daljnje zadržavanje osoba u prostorijama policije", odgovaraju iz PU vukovarsko-srijemske. 

Oštetio inventar

Objasnili su i navod da je Sučić u policijskoj postaji oštetio dio inventara.

"U svezi oštećenja dijela inventara u službenim prostorijama policije, policijski službenici proveli su očevid te ćemo dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u ponašanju 61-godišnjaka", zaključuje se u odgovoru glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Dragoslava Živkovića.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!