Ostani doma
Novosti / Hrvatska

DANAS 2919 novozaraženih

U Areni sve više pacijenata: 'Najmlađi ima 25 godina. Obitelji im već donose punjače i druge sitnice'

Nakon jučerašnjih 10, u Areni Zagreb danas je nastavljen prijam pacijenata

Tjedan završavamo s 2919 novozaraženih koronavirusom. Preminulo je još 57 oboljelih. U bolnicama se liječe 2273 pacijenta, na respiratoru ih je 260. 

Nakon jučerašnjih 10, u Areni Zagreb danas je nastavljen prijam pacijenata, a na terenu provođenje mjera kontrolira Civilna zaštita.

Najstariji pacijent u Areni ima 90 godina

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do kraja dana u Areni Zagreb će biti smješteno 20 COVID pacijenata lakše kliničke slike.

"Imamo gospodina od 25 i gospodina od 90 godina i mislim da je on pred otpustom kući. Imamo telefon na koji se rodbina može javiti. Najave se, predaju stvari, preuzme ih sestra ili tehničar, i eto već jučer smo imali dostavu prvih punjača i drugih sitnica", kazala je glavna koordinatorica sestrinske službe Stacionara Arena Zagreb Snježana Krpeta

Informacije o zdravstvenom stanju pacijenata u Stacionaru Arena Zagreb mogu se svaki dan dobiti od 15 do 17 sati na broj telefona 01 223 1107.

Vezana vijest

Andrej Plenković

O njima brine 18 liječnika i 20 medicinskih sestara. "U ovom trenutku u COVID sali su 4 sestre i 2 liječnika, imate ove koji su obučeni i ovi na čekanju. Kako se povećava broj pacijenata i zahtjevnost njihovog zbrinjavanja tako i mi povećavamo broj osoblja", kaže Krpeta. 

Nova lokacija za testiranje u Trajektnoj luci

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 341 novi slučaj. U Trajektnoj luci otvara se nova lokacija za drive-in testiranje. Na liječenju je 159 pacijenata, a u bolnici oslobađaju dodatne krevete. Veliki problem je iscrpljenost, ali i nedostatak liječnika i medicinskih sestara.

"Mi širimo naše kapacitete na Križinama i pripremamo druge odjele. BLIC od idućeg tjedna će se reducirati elektivni program. Radit će se hitni program i pacijenti s onkološkim bolestima", rekao je ravnatelj  KBC-a Split Julije Meštrović

Krcati kafići, ljudi bez maske...

Strože mjere na snazi su drugi dan, epidemiolozi poručuju, pokazat će rezultat samo ako ih se građani budu pridržavali.

"U petak, nakon dugo vremena sam bila u gradu, i bila sam žalosna kad sam vidjela krcate kafiće, ljude bez maski, prošlo je prekratko. Bojim se da ćemo zbog takvih nepromišljenih okupljanja imati povećan broj novozaraženih", rekla je epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Mayer. 

Vezana vijest

Split - trgovački centar

Kućice jučer otvorene, uz dozvolu gradonačelnika Milana Bandića na zagrebačkom glavnom trgu danas nisu radile. 

Civilna zaštita u akciji

Pridržavaju li se svi mjera na terenu provjeravaju postrojbe Civilne zaštite, napravili su oko 1500 nadzora, a inspekcija oko 2 300. 

"Postrojbama su prioritet trgovački centri kako bi se stavili pod kvalitetan način funkcioniranja. Inspektori nadziru sve objekte kao i ovih osam mjeseci, ima li otvorenih kafića, ugostiteljskih radnji", kazao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut

Zagrebačka policija u sinoćnoj raciji  zatekla je 24 osobe u neregistriranom ugostiteljskom objektu. Predsjednik udruge je uhićen zbog sumnje da širi zarazu, a pronađeno je oružje i droga.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!