Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Problem nije riješen

Iz Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske poručili: 'Neke veledrogerije ponovno upućuju opomene'

Iz Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske poručili: 'Neke veledrogerije ponovno upućuju opomene'
Shutterstock

Direktor i predsjednik Udruge posjetili su bolnice na sjeveru

Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske Dražen Jurković rekao je za današnjeg posjeta Općoj bolnici u Varaždinu da koronakriza nije jedina s kojom se bore ravnatelji bolnica jer je problem i s opskrbom lijekovima, a neke veledrogerije ponovno prijete prekidom opskrbe. 

Posjet bolnicama na sjeveru 

"Neke veledrogerije ponovno upućuju opomene, da ne kažem prijetnje, da će eventualno u određenim uvjetima ponovno uskratiti opskrbu unatoč državnoj intervenciji od 1,3 milijarde kuna", izjavio je Jurković u Varaždinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nismo još riješili financiranje bolnica, još radimo mjesečni dug na razini 200 milijuna kuna, a ako tome pridodate ovu krizu, vidite koliko je teško raditi na terenu, ravnateljima pod takvim uvjetima organizirati zdravstvenu zaštitu“, dodao je.

Vezana vijest

Pfizer

Jurković je poručio da se moraju početi rješavati akutni problemi u zdravstvu i "osigurati korektno, dostupno financiranje zdravstvenog sustava“"

Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Dražen Jurković i predsjednik te udruge Mladen Bušić posjetili su u srijedu bolnice na sjeveru Hrvatske - opće bolnice u Bjelovaru i Koprivnici te Županijsku bolnicu u Čakovcu, a posjet su završili u Općoj bolnici u Varaždinu, u kojoj je trenutačno na liječenju 257 oboljelih od covida-19, a od 24 pacijenta u jedinici intenzivnog liječenja 22 su na respiratoru.

U Varaždinskoj je najozbiljnije

Ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić rekao je da i dalje raste broj zaraženih pacijenata, ali to nisu jedini pacijenti o kojima se brinu.

"Iako smo dio usluga koje normalno pružamo morali obustaviti, u našoj bolnici i dalje se liječe svi pacijenti kojima je potrebno akutno, hitno zbrinjavanje, liječe se sva djeca, liječe se onkološki bolesnici", izjavio je Kudelić.

Vezana vijest

Koronavirus, Božić

Predsjednik Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske Mladen Bušić je istaknuo kako su svi svjesni da je situacija u Varaždinskoj županiji najozbiljnija u Hrvatskoj.

"Danas sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj funkcioniraju kao jedna velika zdravstvena ustanova i izražavam svoje uvjerenje da zdravstveni sustav Republike Hrvatske ne samo da nije krahirao, nego da ni neće krahirati", rekao je.

Još uvijek nismo na koljenima

Bušić je još jedanput pozvao građane da se pridržavaju svih mjera.

Vezana vijest

doček Nove Godine, Fužine

Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske Dražen Jurković je rekao da su tijekom razgovora s ravnateljima bolnica dobili dojam da zdravstveni sustav nije na koljenima ni pred slomom, ali situacija je vrlo teška.

"Zdravstveni sustav i na sjeveru i u cijeloj Hrvatskoj, pogotovo bolnički zdravstveni sustav, odgovara zahtjevima koje pred zdravstvo postavlja ovaj izuzetno specifičan trenutak", ocijenio je Jurković.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!