Ostani doma
Novosti / Hrvatska

očuvanje parka

Bandić se obratio građanima Knežije: 'Neću dopustiti gradnju osmerokatnice u vašem parku!'

Bandić se obratio građanima Knežije: 'Neću dopustiti gradnju osmerokatnice u vašem parku!'
Patrik Macek/PIXSELL

Građani Knežije, kao i građani Zagreba, rekli su odlučno 'ne' izgradnji zgrade na mjestu parka

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić napisao je na Facebooku kako neće dopustiti izgradnju gradnju stambeno-poslovne zgrade na Knežiji. Zbog tog projekta bila je pokrenuta građanska inicijativa i peticija stanovnika tog zagrebačkog kvarta.

Vezana vijest

Knežija brani park

Objavu zagrebačkog gradonačelnika prenosimo u cijelosti: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Drage sugrađanke i sugrađani s Knežije,

u proteklom periodu s velikom pozornošću pratio sam Vaše nastojanje da sačuvate svoj park i peticiju koju ste tim povodom potpisivali. Meni su uvijek na prvom mjestu bili interesi Zagrepčanki i Zagrepčana, pa tako i u ovom slučaju.

Ovim putem Vas izvješćujem da sam zatražio od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da se lokacijska dozvola za stambeno- poslovnu zgradu u Ulici Davorina Bazjanca 1 poništi, s ciljem očuvanja spomenutog parka.

Ovim putem naglašavam da i u slučaju da ne dođe do poništenja lokacijske dozvole, u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, neću dopustiti gradnju na spomenutoj lokaciji suprotnu interesu građana!", napisao je Bandić na Facebooku.

Podsjetimo, građanska inicijativa "Knežija brani park" prikupila je 4216 potpisa građana protiv gradnje osmerokatne stambeno-poslovne zgrade s dvije podzemne etaže na mjestu sadašnjeg parka i prizemnice na Knežiji, koju su predali Uredu gradonačelnika Bandića i Ministarstvu graditeljstva.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!