Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Prvi put bez simptoma

Prvi slučaj reinfekcije! Ženi iz Bjelovara potvrđena korona drugi put u tri mjeseca: 'U šoku sam'

Prvi slučaj reinfekcije! Ženi iz Bjelovara potvrđena korona drugi put u tri mjeseca: 'U šoku sam'
Pixsell

Prvi put nije imala simptome. No, prošlog tjedna je osjetila bol u prsima, povišenu temperaturu, grlobolju i glavobolju

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije zabilježen je prvi slučaj reinfekcije koronavirusom. Portal Klikni.hr piše kako se radi o ženi srednje srednje životne dobi koja je koronavirus prvi put preboljela u rujnu, a pozitivan nalaz ponovno je dobila u petak.

''Prvi pozitivan nalaz dobila sam početkom rujna, nakon što sam se testirala jer sam trebala biti hospitalizirana s djetetom. Dijete je tada bilo negativno, a ja pozitivna, iako nisam imala niti jedan simptom”, priča pacijentica, koja nije ni pomišljala da bi mogla opet dobiti koronavirus.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No prošlog tjedna je osjetila simptome kao što su bol u prsima, povišenu temperaturu, grlobolju i glavobolju.

''Liječnica je prvo pomislila kako je riječ o bronhitisu i prepisala mi je antibiotik, a onda je u ponedjeljak odlučila ponovno me poslati na testiranje na koronavirus. Testirala sam se u subotu i, evo, dobila pozitivan nalaz. Naravno, bio je to šok jer sam bila uvjerena da se još neko vrijeme ne mogu ponovno razboljet'', rekla je sugovornica za portal Klikni.hr.

Glavna županijska epidemiologinja Vesna Grgić kaže kako joj je jako teško komentirati spomenutu situaciju.

''Moja je pretpostavka da pacijentica, koja prvi put nije imala nikakve simptome bolesti, tada nije razvila antitijela, zbog čega je ponovno došlo do zaraze'', kaže dr. Grgić, koja ne isključuje da je ovakvih slučajeva bilo više, ali nisu zabilježeni.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!