Ostani doma
Novosti / Hrvatska

svađa u pravom trenutku

Vlada izbacila znanstvenike iz Savjeta, pa objavila da nije. Nenad Ban za RTL.hr: 'Rekli su mi da suradnja nema smisla. Ne znam što da mislim'

Vlada izbacila znanstvenike iz Savjeta, pa objavila da nije. Nenad Ban za RTL.hr: 'Rekli su mi da suradnja nema smisla. Ne znam što da mislim'
Pixsell

'Rekli su mi da se zahvaljuju na suradnji koja nema smisla.'

Nakon što se u medijima sinoć pojavila informacija da je pet članova Vladina Znanstvenog savjeta izbačeno iz njega, Vlada je to jučer, donekle, demantirala. Kasno sinoć, naime, iz Vlade je priopćeno da je ta informacija netočna, mada je potvrđeno da je predstojnik Ureda premijera, Zvonimir Frka-Petešić, kontaktirao petoro članova, te im rekao da suradnja nema smisla.

Podsjetimo, "izbačeni" znanstvenici potpisnici su apela Vladi koji je objavljen u nedjelju, a u kojem je 26 znanstvenika, zabrinuto zbog nekontroliranog širenja zaraze koronavirusa, iznijelo svoje preporuke za rješavanje krize. Rezultat toga je bio telefonski poziv Frke Petešića članovima Znanstvenog savjeta, Andreji Ambriović Ristov, Nenadu Banu, Petri KlepacBranku Kolariću Igoru Rudanu.

Vezana vijest

Koronavirus testiranje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tim potezom izbačena su tri epidemiologa te je sada u savjetu, kao epidemiolog, ostao samo Krunoslav Capak.

Kontaktirali smo prof. dr. Nenada Bana, koji je za RTL.hr izjavio da ne zna što da misli o tome je li i dalje član Znanstvenog savjeta. Njegov odgovor donosimo u cijelosti.

Jučer me nazvao g. Frka-Petesic i rekao da mi se zahvaljuju na suradnji koja više nema smisla. Kako je to prilično jasna poruka, kada su me kontaktirali iz medija i pitali da li je to istina, odgovorio sam da je. Kasnije sam vidio da Vlada to demantira pa sad ne znam što da mislim. 

Smatram da ovakve diskusije nisu korisne jer su u stvari nebitne. Po meni je jako važno da epidemiolozi u znanstvenom savjetu nastave pažljivo procjenjivati situaciju i davati preporuke. S moje strane ja sam spreman suradivati ili formalno ili neformalno", kazao nam je prof. dr. Ban.

Vezana vijest

Sjednica Vlade

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!