Ostani doma
Novosti / Hrvatska

osječka božićna čarolija

Čarobno 'Adventiranje': Pronađite tunel želja ili uskočite u tramvaj u kojem na mjere paze medvjedići

I u ovim Korona uvjetima, božićni ugođaj ipak je tu

U Osijeku je počeo, ne Advent, već Adventiranje. Zbog epidemioloških mjera nema kućica s okrjepom pa je zamisao obići 11 točaka u gradu koja su posebno uređena. 

A svako od tih mjesta priča posebnu priču. Stoga je u Adventiranje krenuo Tin Kovačić i to tramvajem u kojem na epidemiološke mjere paze medvjedići.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dječje želje, umjesto Djeda božićnjaka, ove godine slušaju medvjedići u osječkom tramvaju. Hrabri plišanci ujedno i paze na epidemiološke mjere razmaka, jer zauzimaju svako drugo mjesto i pored njih može sjesti samo jedna osoba. 

 

Vezana vijest

Ne pamtimo ovakav Advent: Ljudi se još ne mogu načuditi koliko je Zagreb prazan

"Stvarno oduševljenje, baš sam iznenađena, U ovakvom društvu se jooš nisam imala prilike voziti, Samo što šute, nisu me ni pozdravili", kazala je kroz smijeh Mara iz Osijeka.

Pozdravljamo se s medvjedićima je tramvaj nas jer doveo do jednog od jedanaest mjesta u gradu gdje ćemo "Adventirati". Dobro ste čuli, "Adventirati", jer Adventa na kakvog smo naviknuli s kuhanim vinom i kobasicama – nema. No može se šetati u prekrasnom ambijentu, tunelom želja ili ispod neba božićnih zvjezdica.

"Svaka lokacija ima svoju priču i glazbu, Stih jedne poznate božićne pjesme. Tako da pozivamo građane da ih otkriju i pronađu nešto zanimljivo za sebe u njima", poručila je Tajana Rogulja direktorica TZ Osijek.

"Šetamo svaki dan i svaki dan snimamo. Divota. Upravo smo snimili zdenac. Imamo sve , cijelu seriju. Prekrasno je zaista", ustvrdila je Mirjana iz Osijeka. 

Vezana vijest

Tužno i hladno: Evo kakva je atmosfera jučer bila u centru Zagreba

I u ovim Korona uvjetima, božićni ugođaj ipak je tu. I pojavljivat će se svakog dana adventiranja u sumrak kada se lampice upale.

Ipak koliko god voljeli lampice ili druženje uz kuhano vino i kobasice to nije puni smisao Adventa. Bitniji je ugođaj koji nosite u srcu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!