Ostani doma
Novosti / Hrvatska

otkrivamo kakva je situacija

Uživo s Bregane: Gužve na granicama. Na ulasku iz Slovenije u Hrvatsku čeka se dva sata

Od jutra gužve su na graničnim prijelazima.

Propusnice bi mogle promijeniti planove svima onima koji su za blagdane odlučili otputovati kući i posjetiti svoje obitelji. U iščekivanju objave novih mjera, ali i tradicionalno uoči blagdana počeo je i veliki povratak Hrvata. Od jutra gužve su na  graničnim prijelazima. 

Gužve su velike, a po podacima policije čeka se sat i pol do dva na ulasku. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kakva je sada situacija na graničnom prijelazu Bregana provjerio je reporter Boris Mišević, a za RTL danas govori Marijan Burić, pomoćnik načelnika za zaštitu državne granice. 

Riječ o putnicima koji tranzitiraju preko Hrvatske, a ima i veći broj putnika koji ulaze u Hrvatsku. Na slovenskoj granici je kolona četiri kilometra i čeka se sat i pol do dva na ulazak. 

"Malo su pooštrene procedure kao i u Hrvatskoj tako i u Sloveniji, nakon odluke i svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljavali li uvjetima ulaska ili tranzitiranja u RH. Jučer i danas je krenula gužva, do 18 sati prešlo je više od 9 000 putnika, a još veću gužvu očekujemo tijekom vikenda i sljedeći tjedna uoči blagdana", rekao je gost RTL Danas.
"No, ipak značajno je manji promet, za 70 posto u odnosu na prošlu godinu ako gledmao cijeli 12 mjesec, a ovih dana smanjen je 35 do 40 posto u odnosu na prošlu godinu", kazao je Burić

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!