Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Nismo izgubili Božić

Advent u Zadru je otkazan, ali u ovoj ulici nisu odustali od njega: Božić nije izgubio svoju čar

Božić je ove godine sasvim drukčiji od svih koje pamtimo, ali svoj čar nije izgubio.

Raskošni adventski sajmovi i zabave, začinjeni mirisima tople hrane i pića, ove su godine tek sjećanje na neka bezbrižnija vremena kada smo se rukovali, grlili i slavili bez ikakvog straha. 

Advent je otkazan i u Zadru, ali u jednoj maloj ulici gdje su svi redom rodbina ili prijatelji odlučili su ukrasiti ulicu kao nikada do sada, ispred kuća iznijeti hranu i s distance se družiti, pa makar i pod maskama. 

Vezana vijest

zvijezda

Sve je u Zadru tiho osim jedne ulice 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zadarski trgovi i ulice ove su godine i u ranim noćnim satima tihe. Uz božićne ukrase i lampice šeta se tek u društvu najbližih. Na drugom kraju grada odlučili su ispoštovati epidemiološke mjere, ali i imati svoj mali ulični Advent. 

Na zadarskoj Belafuži 20-ak susjeda i prijatelja druži se u grupicama po obiteljima. Dobar dio njih su i rodbina, poput velike obitelji Rogić. Braća su bila zadužena za spremanje kobasica, sestra za domaći kruh. Ivica Rogić kaže kako su odlučili da se neće družiti po kućama, nego da će se družiti na zraku gdje nema nekakve opasnosti od virusa. 

Mnogi su oduševljeni, kao što je Sandra Žunić iz Zadra koja kaže da je ovo fantastično. 

Vezana vijest

Misa u koroni

Lampice su za sve krive 

Sve je krenulo od ukrašavanja ulice. Ukrase su imali i prethodnih godina, ali ove godine svakodnevno su nabavljali nove količine žaruljica i ukrasa za dvorišta. Šime Bučić je kupio čak dvije tisuće lampica kao i susjedi samo da im bude veselije. 

A djeca, koja se svaki dan igraju skupa na ulici, idu u istu školu i vrtiće, božićne pjesme pjevali su od vrata do vrata. Božić je ove godine sasvim drukčiji od svih koje pamtimo, ali svoj čar nije izgubio.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!