Ostani doma
Novosti / Hrvatska

stiže puno pomoći

Iz Crvenog križa za RTL odgovorili na prozivke da pomoć nije došla do svih: 'Javite nam konkretnu adresu i mi ćemo otići'

'Umjesto da se bavimo tipkanjem po društvenim mrežama, ljudi, nazovite 0800 11 88 i javite, dajte konkretnu adresu i mi ćemo otići', kaže Zorić

Na račun koji je jučer otvorila Vlada dosada je uplaćeno 33 milijuna kuna, a ogromne količine donacija stižu iz cijele zemlje, ali i inozemstva. Sinoć je tako u Zagreb sletio zrakoplov kojim je Grčka poslala 19 tona humanitarne pomoći.

Brojni volonteri trude se razvrstati donacije kako bi one bile u rukama onih kojima je najpotrebnije. Iz Crvenog križa poručuju kako je do sada prikupljeno oko 26 milijuna kuna donacija. 

Vezana vijest

potres ilustracija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U skladištu Crvenog križa u Petrinji je Ivana Ivanda Rožić koja je u RTL Vijestima razgovarala s glasnogovornicom Hrvatskog crvenog križa, Katarinom Zorić.

"Pristiže puno toga. Ničega ne nedostaje. Ovo je situacija koja će potrajati. Nešto više od 25 milijuna kuna je prikupljeno, u sklopu apela koji smo raspisali putem telefona 060 9011. Svi koji žele pomoći, mogu to napraviti na taj način", kazala je Zorić za RTL Vijesti.

O prozivkamna na račun HCK-a koje glase da do svih nije došla pomoć, Zorić kaže:

Vezana vijest

Osobna iskaznica

"Svaka krizna situacija je i vrijeme kada se šire dezinformacije. HCK sa svim timovima, ali i ostale službe, svi pružaju pomoć. Dijelimo pomoć. Ako postoji neka osoba ili kuća, umjesto da se bavimo tipkanjem po društvenim mrežama, ljudi, nazovite 0800 11 88 i javite, dajte konkretnu adresu i mi ćemo otići", poručila je i dodala da je do sada podijeljeno više od 40 tona hrane, 8.000 toplih obroka, ne znam koliko tona odjeće i posteljine.

"Tu smo cijelo vrijeme, svi radimo, zaista nam je cilj da nitko ne bude gladan, žedan... i da nikome nije hladno", rekla je Katarina Zorić za RTL Vijesti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!