Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'Nadam se da ćemo spavati'

Prve obitelji stigle u kontejnersko naselje u Petrinji, za RTL kažu: 'Sad napokon možemo biti na toplom i sigurnom s našom bebom'

'Danas je ovdje spremno 22 kontejera, kapaciteta 88 ljudi, prijavilo se oko 38', kazao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović

Petrinja i danas zavijena u crno. Nakon što je iz Gorskog kotara dovezao kamp kućicu stradaloj obitelji poginuo je 57-ogodišnjak koji je pomagao u popravku krova. 

Opasnost dakle i dalje prijeti, a intenzivno saniranje štete ometa neprestana kiša i tlo koje se ne prestaje tresti. Dosad su ozlijeđena šestorica vatrogasaca, dok njihovim kolegama na terenu stiže i psihološka pomoć. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U posljednja tri dana podijeljeno je gotovo 130 tona hrane i 150 tisuća litara vode. I dalje se apelira na građane da dojave kome je potrebna pomoć.

Vezana vijest

Glina, potres

Ni dolaskom noći, akcija na Banovini ne prestaje. U Petrinji u novom kontejnerskom naselju je reporterka RTL-a Leona Šiljeg koja je razgovarals prvim obiteljima koje su došle u kontejnersko naselje, kao i s gradonačelnikom Petrinje, Darinkom Dumbovićem.

Reporterka RTL-a Leona Šiljeg kazala je da su u naselju 22 kontejnera, te da su večeras počele pristizati obitelji. Prva je stigla obitelj Ljubešić.

"Pogledali smo smještaj, sad napokon možemo biti na toplom i sigurnom s našom bebom", kazali su Ivana i Hrvoje Ljubešić.

Darinko Dumbović rekao je da svi imaju svi pravo na smještaj.

"Danas je ovdje spremno 22 kontejera, kapaciteta 88 ljudi, prijavilo se oko 38. Siguran sam da će imati smještaj. Nama sutra treba 100 kućica i kontejnera da zbrinemo ljude. Imamo puno kuća koje su opasne za život. Moramo biti dobro organizirani", kazao je Dumbović.

Obitelj Sekulić se još ranije prva smjestila u kontejner.

Vezana vijest

Potres

"Meni je predivno. Super je, zahvalna sam svima da možemo imati mirnu noć", kazala je Sonja Sekulić.

"Tri noći smo do sada spavali na parkingu, dvorištu, kod susjeda. Ali, nismo spavali. Hvala i susjedima. Podrhtava non stop, sinoć je bilo više od 20 podrhtavanja, i to jačih", dodao je Neno Sekulić. 

"Nadam se da ćemo spavati verčras", kazala je na kraju Sonja Sekulić

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!