Ostani doma
Novosti / Hrvatska

komentar zorana šprajca

Kao i u svakoj ozbiljnoj banana državi Uskok je istragu objavio nakon što je to zatražio premijer tako da će i taj odgovor biti banana odgovor

Odgovor je naravno zna se, ali Uskok je obećao da će to i službeno istražiti.

A kako je potres porušio i mnoge kuće i zgrade koje su nakon Domovinskog rata prošle obnovu otvorilo se i pitanje je li se u toj obnovi na državni račun, kralo i varalo. Odgovor je naravno zna se, ali Uskok je obećao da će to i službeno istražiti. Naravno kao i u svakoj ozbiljnoj banana državi Uskok je to objavio tek nakon što je to na sjednici Vlade zatražio premijer Andrej Plenković tako da će i taj odgovor biti banana odgovor, ali eto kao radi se.     

"Treba ispitati u svakom slučaju, nije dobro da postoje objekti koji bi trebali biti čvršći nego što jesu. Ako je bilo nekih situacija da su izgrađene zgrade, a da nije bilo sukladno propisima, to se treba ispitati", rekao je premijer Plenković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvog će valjda ispitati župana sisačko moslavačkog Ivana Žinića koji je u vrijeme obnove bio glavni inženjer u Ministarstvu obnove ali normalno, on kao glavni inženjer u Ministarstvu obnove zaduženom za obnovu nije bio odgovoran za kvalitetu obnove. 

"Nadležne službe će utvrditi jesu li kuće napravljene po propisima, one su trebale biti napravljene po svim tehničkim propisima, jer to su nove kuće koje su projektirane, radile su ovlaštene kuće i projekte i nadzore, i graditelji su bili ovlašteni. Obnova je trebala biti izvedena po najvišim standardima i kvalitetnim materijalima ja nisam imao ulogu kontrolora", kazao je Žinić.   Naupit osjeća li se osobno odgovornim rekao je:  "Osobno je, jer ja nisam imao ulogu da kontroliram kvalitetu gradnje".

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!